Смачна солянка з капусти на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Дуже смачний і простий рецепт солянки з капусти на зиму.
Опис приготування:
Приготувати солянку з капусти на зиму в домашніх умовах зовсім не складно! Класичний рецепт солянки з капусти на зиму ви завжди зможете урізноманітнити, додавши до нього, наприклад, гриби або баклажани.
- Капуста - 3 кілограма
- Помідори - 3 кілограма
- Цибуля - 2 кілограма
- Огірки - 1.5 кілограма
- Морква - 2 кілограма
- Перець - 1 кілограм
- Цукор - 2 склянки
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 5 штук(1 штука на банку)
- Перець - За смаком
Капусту добре промити, прибрати зайві листочки і пошінковать соломкою.
Морква помити, очистити і натерти на тертці.
Перець помити, очистити від насіння, порізати кубиками або соломкою за бажанням.
Цибуля очистити від лушпиння, огірки помити, потім все порізати кубиками.
Помідори помістити в киплячу воду на кілька хвилин, потім охолодити, зняти шкірку і подрібнити ножем або на тертці.
Потім обсмажуємо на сковорідці цибулю і моркву.
Коли цибуля та морква обсмажаться, помістити все овочі, спеції, сіль, цукор і рослинне масло в каструлю і варити до готовності на середньому вогні, приблизно 30-40 хвилин.
Банки простерилізувати, коли солянка буде готова, розкласти її в гарячому стані по банкам, закатати банки, перевернути їх догори дном, закутати в теплу ковдру або рушник, дочекатися повного охолодження. Солянка на зиму готова!