Рецепт Смачна солянка фото

Смачна солянка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Тунець
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи , Солянка
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Існує чимало рецептів солянки. Одним з найпростіших і смачних є солянка з тунцем. Цю рибу ще називають морською яловичиною, так як її смак дуже вже скидається на справжнє м'ясо теляти.

Опис приготування:

Якщо вам стало цікаво, як приготувати смачну солянку, то ознайомтеся з цим рецептом. Здавалося б, риба в такому блюді зовсім недоречна, але це зовсім не так. Запах риби не відчувається, зате ви відчуєте її приємний смак. Тунець відноситься до дієтичних сортах риби, він дуже корисний і низькокалорійний.

  • Тунець - 250 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Селера кореневої - 20 грам
  • Огірок (солоний) - 2 штуки
  • Картопля - 3 штуки
  • Томатна паста - 20 грам
  • Горошок зелений - 1/2 склянки
  • Лист лавровий - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
смачна солянка - фото крок 1
Візьміть сковорідку вок і влийте в неї рослинне масло. Поставте на плиту, розігрійте. Цибуля ріпчаста почистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Надішліть цибулька на сковорідку. До нього додайте очищені і нарізані соломкою селеру і моркву. Злегка підрум'яньте овочі. Потім додайте до них нарізану солоний огірок.
смачна солянка - фото крок 2
Тепер черга томатної пасти. Викладіть її в сковороду до решти інгредієнтів і гарненько все перемішайте. Ви можете використовувати замість томатної пасти помідори у власному соку або ж звичайний томатний сік.
смачна солянка - фото крок 3
Слідом всипте зелений консервований горошок, який попередньо потрібно звільнити від зайвої рідини, в якій він плаває в банку. Потім перемішайте інгредієнти і дайте їм закипіти.
смачна солянка - фото крок 4
У каструльку відповідного розміру налийте чисту питну воду і доведіть її до кипіння на плиті. Потім очистіть картопля і наріжте його на невеликі кубики або брусочки. Надішліть картопля в воду.
смачна солянка - фото крок 5
До картоплі додайте тунця з банки разом з рідиною. Потім додайте зажарку. Киньте лавровий лист, поперчіть, приправити сіллю. Дайте супу закипіти і варіть п'ятнадцять хвилин до повної готовності. Подавайте супчик із зеленню.

Схожі рецепти