Смачна Ачма з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Стало вже традицією, що щоліта я виділяю півдня на заготовки аджики з часником на зиму. У кожній сім'ї є свій рецепт приготування. Мій - один з найлегших.
Як приготувати аджику з часником, дізнаєтеся з моєї фамільної шкатулки рецептів. Впевнена, якщо ви зробите цей рецепт влітку, то він вас ще не раз виручить взимку. Тому розбирайте з руками і ногами. Гострота цієї аджики залежить не від часнику, а від гострого перцю чилі. Так що додавайте його до смаку. Я роблю аджику гострої.
- Перець чилі - 4 штуки
- Помідори - 5 кілограм
- Часник - 300 грам
- Цукор - 50 грам
- Сіль - 25 грам
- Рослинна олія - 50 грам
- Оцет 9% - 4 Ст. Ложки
- Зелень - 1 пучок
Промийте всі складові аджики. Очистіть часник, а великі помідори і перець поріжте на половинки або четвертинки. Невеликі томати можете залишити недоторканими.
Пропустіть все через м'ясорубку. Головне - домогтися однорідності. Після того, як все перекрутили, перелийте в каструлю і поставте на вогонь на 35 хвилин.
Через зазначений час додайте всі інші інгредієнти: зелень, сіль цукор, видавіть 300г. Часнику, влийте оцет. Як все додали, перемішайте і залиште на вогні ще на 10 хвилин. Перед розливом в банки кожен раз перемішайте, щоб густа частина аджики не залишалося завжди на дні.