Ачма з лаваша з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Набуття - це блюдо східної кухні. У класичному варіанті це листковий пиріг з сиром з тонко розкачане тісто. Шарів зазвичай близько 7, і тісто для ачми потрібно вміти змушують. У моєму випадку все простіше.
Така ачма смачна навіть холодної, вона відмінно підходить як для пікніка, так і для пишного застілля.
- Тонкий лаваш - 3 штуки
- Твердий сир (або адигейський, кавказький) - 400 грам
- Молоко - 1 склянок
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 20 грам
- Сіль, перець - За смаком
Сир натріть на тертці. Я взяла козячий сир. Він відноситься до сирів твердих сортів. За смаком - близький до адигейській або кавказького.
До сиру вбийте яйця. Додайте трохи солі і перцю. Перемішайте.
Форму для випічки потрібно змастити маслом. Порвіть аркуш лаваша на кілька шматочків. З шматочків викладіть дно форми так, щоб не було просвітів.
У сирну масу влийте трохи молока. Цілий стакан молока може і не знадобитися. Консистенція маси повинна бути близькою до тесту на пасті. Маса повинна бути досить рідкою, щоб добре просочити листочки лаваша, але не такий, щоб сир повністю занурився в молоко і зник з поля зору.
Поверх сиру знову викладіть шматочки лаваша, а потім знову сир - і так, поки всі продукти не закінчаться.
Якщо останнім виявився листочок лаваша, змочіть його в молоці з двох сторін, перш ніж викладати в форму. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте ачму в духовці до утворення рум'янцю. У мене пішло до 20 хвилин.