Рецепт Ачма з лаваша з сиром фото

Ачма з лаваша з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Молочні продукти, Сир, Лаваш, Молоко
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка, Страви з начинкою

Набуття - це блюдо східної кухні. У класичному варіанті це листковий пиріг з сиром з тонко розкачане тісто. Шарів зазвичай близько 7, і тісто для ачми потрібно вміти змушують. У моєму випадку все простіше.

Така ачма смачна навіть холодної, вона відмінно підходить як для пікніка, так і для пишного застілля.

  • Тонкий лаваш - 3 штуки
  • Твердий сир (або адигейський, кавказький) - 400 грам
  • Молоко - 1 склянок
  • Яйце - 3 штуки
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Сіль, перець - За смаком
ачма з лаваша з сиром - фото крок 1
Сир натріть на тертці. Я взяла козячий сир. Він відноситься до сирів твердих сортів. За смаком - близький до адигейській або кавказького.
ачма з лаваша з сиром - фото крок 2
До сиру вбийте яйця. Додайте трохи солі і перцю. Перемішайте.
ачма з лаваша з сиром - фото крок 3
Форму для випічки потрібно змастити маслом. Порвіть аркуш лаваша на кілька шматочків. З шматочків викладіть дно форми так, щоб не було просвітів.
ачма з лаваша з сиром - фото крок 4
У сирну масу влийте трохи молока. Цілий стакан молока може і не знадобитися. Консистенція маси повинна бути близькою до тесту на пасті. Маса повинна бути досить рідкою, щоб добре просочити листочки лаваша, але не такий, щоб сир повністю занурився в молоко і зник з поля зору.
ачма з лаваша з сиром - фото крок 5
Поверх сиру знову викладіть шматочки лаваша, а потім знову сир - і так, поки всі продукти не закінчаться.
ачма з лаваша з сиром - фото крок 6
Якщо останнім виявився листочок лаваша, змочіть його в молоці з двох сторін, перш ніж викладати в форму. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте ачму в духовці до утворення рум'янцю. У мене пішло до 20 хвилин.

Схожі рецепти