Рецепт Ачма з лаваша в духовці фото

Ачма з лаваша в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Молочні продукти , Сир , Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 50 хв.

Це складне в приготуванні багатошарове грузинське блюдо ми цілком можемо зробити досить швидко і без особливого клопоту, нам для цього знадобиться тільки готовий лаваш і розігріта гарненько духовка.

Опис приготування:

Якщо ви коли-небудь пробували це приголомшливе грузинське блюдо, то повинні знати, наскільки це смачно. Однак приготувати ачму за традиційним рецептом немає так і просто, адже для неї використовується попередньо відварені шари тесту. Загалом, це процес досить довгий і трудомісткий, ну а якщо ви без розуму від цих ласощів і не хочете довго возитися з ним на кухні, я можу запропонувати вам цей простий рецепт ачми з лаваша в духовці. Оскільки тут нам не потрібно готувати і відварювати тісто, той час приготування значно скорочується, а смак самого страви залишається таким же вражаючим. Так що тепер ви можете не відмовляти собі в задоволенні поласувати цим грузинським пирогом, адже зараз ви будете знати, як приготувати ачму з лаваша в духовці.

  • Лаваш тонкий - 2-3 штук
  • Сир Сулугуні - 400-500 грам (в начинку)
  • Сир Гауда - 150 грам (для посипання)
  • Яйце - 4 штуки(3 - в начинку, 1 - для змазування)
  • Кефір - 1/3 склянки
  • Соус часниковий - 2-3 Ст. Ложок (можна замінити іншим соусом)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Зелень свіжа подрібнена - 1-2 Ст. Ложок
ачма з лаваша в духовці - фото крок 1
Для начинки, насамперед, нам слід натерти сир на крупній тертці.
ачма з лаваша в духовці - фото крок 2
В окрему миску розбиваємо три яйця і збиваємо їх трохи.
ачма з лаваша в духовці - фото крок 3
Додаємо до яєць кефір і часниковий соус, ретельно все перемішуємо.
ачма з лаваша в духовці - фото крок 4
В отриману суміш викладаємо подрібнену зелень і переливаємо все в миску з тертим сиром.
ачма з лаваша в духовці - фото крок 5
Гарненько все перемішуємо, в результаті у нас повинна вийти рідкуватий маса, при необхідності додайте в неї ще трохи кефіру.
ачма з лаваша в духовці - фото крок 6
Тепер беремо форму для запікання, змащуємо її олією і викладаємо на дно шар лаваша так, щоб його краї звисали з боків.
ачма з лаваша в духовці - фото крок 7
Викладаємо на лаваш частина приготовленої начинки, розподіляємо її рівномірно, посипаємо сіллю і перцем.
ачма з лаваша в духовці - фото крок 8
Накриваємо начинку лавашем.
ачма з лаваша в духовці - фото крок 9
І так повторюємо, поки начинка або лаваш не закінчаться. Останній шар накриваємо звисаючими краями нижнього лаваша, змащуємо все збитим яйцем.
ачма з лаваша в духовці - фото крок 10
Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин, потім витягуємо її, посипаємо ачму тертим сиром і ставимо знову в духовку, температуру збільшуємо до 220 градусів. Коли на пирозі з'явиться рум'яна кірочка, дістаємо його, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти