Ачма з лаваша з бринзою
(покроковий рецепт з фото)
Смачна страва, і готується легко. Може стати вашою паличкою-виручалочкою для раптово з'явилися на порозі гостей.
Зробіть начинку з бринзи, яєць і молока. Викладайте її шарами: після кожного шару "стелите" шматок лаваша, і так по колу, поки не закінчиться начинка. Запікайте до готовності в духовці. Дивіться покроковий рецепт і не забувайте залишати коментарі! Смачного.
- Лаваш тонкий - 6 штук
- Молоко - 0, 5 склянки
- Яйце - 3 штуки
- Сіль, спеції - За смаком
- Бринза - 400 грам
Форму для запікання необхідно змастити маслом. Тонкий лаваш нарвіть на невеликі шматочки. В один шар покладіть лаваш в форму так, щоб повністю закрити дно форми.
Замість форми я використовую кришку від скляної каструлі.
Замість форми я використовую кришку від скляної каструлі.
Натріть на тертці бринзу. Додайте до неї яйця, молоко, сіль, спеції за смаком. Перемішайте.
Масу розділіть на 3 частини. Першу частину начинки викладіть на лаваш і розрівняйте. Закрийте новими шматочками лаваша і знову викладіть начинку. Знову лаваш, і знову начинку.
Останнім шаром може бути як бринза, так і лаваш. Це вже на ваш вибір. Якщо останнім шаром буде лаваш, змастіть його молоком, щоб при запіканні він не перетворився на чіпси.
Запікайте в духовці до готовності при 180 градусах. Час запікання близько 15-20 хвилин. Поверхня пирога підрум'яниться.