Рецепт Ачма з лаваша з бринзою фото

Ачма з лаваша з бринзою
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Молочні продукти, Сир, Лаваш, Бринза
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка, Пироги, Страви з начинкою

Смачна страва, і готується легко. Може стати вашою паличкою-виручалочкою для раптово з'явилися на порозі гостей.

Зробіть начинку з бринзи, яєць і молока. Викладайте її шарами: після кожного шару "стелите" шматок лаваша, і так по колу, поки не закінчиться начинка. Запікайте до готовності в духовці. Дивіться покроковий рецепт і не забувайте залишати коментарі! Смачного.

  • Лаваш тонкий - 6 штук
  • Молоко - 0, 5 склянки
  • Яйце - 3 штуки
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Бринза - 400 грам
ачма з лаваша з бринзою - фото крок 1
Форму для запікання необхідно змастити маслом. Тонкий лаваш нарвіть на невеликі шматочки. В один шар покладіть лаваш в форму так, щоб повністю закрити дно форми.
Замість форми я використовую кришку від скляної каструлі.
ачма з лаваша з бринзою - фото крок 2
Натріть на тертці бринзу. Додайте до неї яйця, молоко, сіль, спеції за смаком. Перемішайте.
ачма з лаваша з бринзою - фото крок 3
Масу розділіть на 3 частини. Першу частину начинки викладіть на лаваш і розрівняйте. Закрийте новими шматочками лаваша і знову викладіть начинку. Знову лаваш, і знову начинку.
ачма з лаваша з бринзою - фото крок 4
Останнім шаром може бути як бринза, так і лаваш. Це вже на ваш вибір. Якщо останнім шаром буде лаваш, змастіть його молоком, щоб при запіканні він не перетворився на чіпси.
ачма з лаваша з бринзою - фото крок 5
Запікайте в духовці до готовності при 180 градусах. Час запікання близько 15-20 хвилин. Поверхня пирога підрум'яниться.

Схожі рецепти