Ачма з лаваша з кефіром
(покроковий рецепт з фото)
Набуття - блюдо грузинської кухні, яке користується величезною популярністю через свого неперевершеного смаку і простоти приготування. Сирна начинка прекрасно поєднується з лавашем. Чудове блюдо!
Приготуємо ачму з лаваша з кефіром в домашніх умовах. В першу чергу приготуємо начинку. Трьом на крупній тертці сир і змішуємо його з кефіром, яйцями, подрібненою зеленню і часниковим соусом. Змащуємо деко олією і викладаємо на нього лаваш, зверху розподіляємо частину сирної начинки. Далі повторюємо шари до верху. Останній шар змащуємо збитим яйцем і присипаємо залишками сиру. Випікаємо блюдо в духовці 30 хвилин. Хай щастить!
- Лаваш - 2-3 штук
- Сир сулугуні - 500 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Яйця - 4 штуки (одне яйце для змащування)
- Кефір - За смаком
- Зелень - За смаком
- Часниковий соус - За смаком
Натріть весь сир на крупній тертці і перемішайте.
Змішайте яйця з кефіром і часниковим соусом.
Додайте подрібнену зелень і тертий сир. Ретельно перемішайте.
На деко, змащений вершковим маслом, викладаємо лаваш. Краї лаваша повинні звисати.
Зверху викладаємо частину начинки.
Далі знову кладемо лаваш і викладаємо на нього сирну начинку. Таким чином формуємо всі верстви. Верхній шар накриваємо краями звисає нижнього лаваша. Змащуємо верхівку збитим яйцем і присипаємо залишками сиру. Випікаємо ачму в духовці 30 хвилин, температура 180 градусів.
Смачного!