Рецепт Ачма з лаваша з кефіром фото

Ачма з лаваша з кефіром
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Молочні продукти, Сир, Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка

Набуття - блюдо грузинської кухні, яке користується величезною популярністю через свого неперевершеного смаку і простоти приготування. Сирна начинка прекрасно поєднується з лавашем. Чудове блюдо!

Приготуємо ачму з лаваша з кефіром в домашніх умовах. В першу чергу приготуємо начинку. Трьом на крупній тертці сир і змішуємо його з кефіром, яйцями, подрібненою зеленню і часниковим соусом. Змащуємо деко олією і викладаємо на нього лаваш, зверху розподіляємо частину сирної начинки. Далі повторюємо шари до верху. Останній шар змащуємо збитим яйцем і присипаємо залишками сиру. Випікаємо блюдо в духовці 30 хвилин. Хай щастить!

  • Лаваш - 2-3 штук
  • Сир сулугуні - 500 грам
  • Сир твердий - 150 грам
  • Яйця - 4 штуки (одне яйце для змащування)
  • Кефір - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Часниковий соус - За смаком
ачма з лаваша з кефіром - фото крок 1
Натріть весь сир на крупній тертці і перемішайте.
ачма з лаваша з кефіром - фото крок 2
Змішайте яйця з кефіром і часниковим соусом.
ачма з лаваша з кефіром - фото крок 3
Додайте подрібнену зелень і тертий сир. Ретельно перемішайте.
ачма з лаваша з кефіром - фото крок 4
На деко, змащений вершковим маслом, викладаємо лаваш. Краї лаваша повинні звисати.
ачма з лаваша з кефіром - фото крок 5
Зверху викладаємо частину начинки.
ачма з лаваша з кефіром - фото крок 6
Далі знову кладемо лаваш і викладаємо на нього сирну начинку. Таким чином формуємо всі верстви. Верхній шар накриваємо краями звисає нижнього лаваша. Змащуємо верхівку збитим яйцем і присипаємо залишками сиру. Випікаємо ачму в духовці 30 хвилин, температура 180 градусів.
ачма з лаваша з кефіром - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти