Ачма з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі класичний рецепт приготування ачми з сиром. Дане блюдо відмінно підходить для святкового обіду, вечері і не тільки) Грузинський сирний пиріг сподобається Вам і Ваші улюбленим.
Одне з найбільш відомих грузинських борошняних страв - це ачма. Традиційний пиріг з прісного тіста і листкового сиру - постійний атрибут святкового столу в Грузії. Багато вже напевно пробували готувати ачму з лаваша, але це рецепт, як кажуть, для ледачих) Для приготування ачми з сиром згідно грузинської традиції потрібно чимало часу і терпіння. Дивимося уважно рецепт приготування.
- Борошно - 1, 3 кілограма
- Яйця - 5 штук
- Пачка вершкового масла - 1 штука
- Сир сулугуні - 1 кілограм
- Сіль - За смаком
Приготуйте інгредієнти.
Поставте грітися воду в самій великій каструлі, яку вдома знайдете. Воду підсолити. Тим часом трьом сир на крупній тертці. Добре - ідеальний варіант (солоний, але в міру).
Сир натерли. Воду підсолити, розтопіть масло.
Починаємо робити тісто. За пів літри води розбийте яйця, додайте ложку рослинної олії, трохи посоліть.
Всипаємо поступово кілограм борошна, замішуємо, тісто має спокійно отлипать від рук.
Ділимо тісто на рівний частини.
Беремо одну частину, розгортаємо, викладаємо на деко.
Змащуємо розтопленим раніше вершковим маслом і посипаємо тертим сиром.
Всі інші частини тесту теж розгортаємо і відварюємо в киплячій воді (пам'ятайте, Ви каструлю грітися ставили))варимо, поки не спливуть, варити потрібно окремо.
Дістаємо тісто друшляком, промиваємо холодною водою, даємо стекти.
Викладаємо тісто зверху шару сиру. Змащуємо маслом.
Потім знову сир і зверху тісто. Так чергуємо, поки не залишиться один шар тіста для верху.
Фінальний пласт тесту повинен як слід покрити весь пиріг, його теж потрібно змастити. Розріжте пиріг на квадратики невеликі, перш їм відправляти в духовку.
Відправляємо в духовку, розігріту до 200 З 20-25 хвилин, поки пиріг не підрум'яниться. Дістаємо нашу готову ачму з сиром, даємо їй трохи охолонути, перед тим, як подавати. Сподіваюся, цей рецепт стане Вам у пригоді в приготуванні ачми з сиром. Смачного)