Ачма з різним сиром
(покроковий рецепт з фото)
Набуття - традиційна грузинська випічка, яка має масу варіантів приготування. Начинка також буває різною, я віддаю перевагу ачме з сиром сулугуні та сиром. Виходить дуже смачно!
Приготуємо ачму з сиром і сиром в домашніх умовах. Змащуємо форму для випічки маслом і викладаємо хрест на хрест два лаваша. Поливаємо їх розтопленим маслом і кладемо синую начинку, також вливаємо кефіру яєчну суміш. Наступні шари повторюємо також, а верхній шар (лаваш) поливаємо залишками масла і кефіру з яйцями. Випікаємо ачму в духовці 40 хвилин. Хай щастить!
- Лаваш - 4-5 штук
- Кефір - 500 мілілітрів
- Яйця - 4 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Сир сулугуні - 500 грам
- Сир - 500 грам
- Сіль - За смаком
Сир подрібнюємо, а сулугуні трьом на тертці. Кефір змішайте з яйцями і сіллю.
Форму для запікання змащуємо розтопленим вершковим маслом. Викладаємо у форму два листа лаваша (хрест на хрест).
Вливаємо 2 ст.Л. Розтопленого масла і рясно присипаємо сиром (сир + сулугуні). Поливаємо ще раз маслом і вливаємо півсклянки кефіру з яйцями.
Наступний лист обмакиваем в кефіру яєчної суміші і викладаємо "гармошкою" зверху.
Повторно викладаємо сирну начинку, масло і кефірну суміш. Накриваємо останнім листом лаваша (краю заправить всередину). Поливаємо залишками масла і кефіру з яйцями.
Випікаємо ачму в духовці 40 хвилин, температура 200 градусів.
Смачного!