Солянка з цвітної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва - НЕ суп, ця солянка - на друге. Смачне і корисне блюдо, яким дуже просто насититися і при цьому вам не загрожуватимуть тяжкість в шлунку і зайві грами на талії
Є солянка - густий суп, а є солянка - друга страва. Мова у нас саме про другий варіант. Рецепт цієї солянки зацікавить жінок - блюдо у нас вийде низькокалорійним, але і чоловіки не зможуть встояти перед ароматом страви. Тому приготуйте їм до солянці хороший шматочок м'яса Солянку можна приготувати і з грибами, і з копченостями, і ось таку - чисто овочеву. Як приготувати солянку з цвітної капусти - залежить тільки від вас. Я даю вам базовий варіант, а далі ви включайте свою фантазію і готуйте, експериментуйте!
- Кольорова капуста - 400-500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка (або штуки 2-3 помідор)
- Молоко - 150 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Спеції без солі - 0, 5 чайних ложки (будь-які ваші улюблені )
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
Чистимо і моєму овочі. Натираємо моркву на крупній тертці, цибулю нарізаємо напів-кільцями, перець - соломкою. Обсмажуємо на середньому вогні на сковороді з рослинним маслом хвилин 7-8.
Додаємо томатну пасту або подрібнений помідори, вливаємо молоко і тушкуємо після закипання хвилини 2.
Цвітну капусту розбираємо на суцвіття і додаємо до інших овочів. Накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 10.
Солимо, додаємо спеції. Можна додати свіжої зелені. Перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5-6. Якщо замість томатної пасти використовували помідори - в солянці може бути багато соку. Якщо вам не підходить такий варіант - просто не закривайте при готуванні сковороду кришкою і зайва рідина випарується. Прибираємо сковороду з вогню і даємо страві настоятися ще хвилин 5-7.