Cуфле з цвітної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Це суфле з цвітної капусти в домашніх умовах порадує своїм ніжним вершковим смаком і незвичайної презентацією. Для прикраси і добавки в даному рецепті використовується цибуля порей і стрічки моркви.
Користь цвітної капусти відома кожної господині і кожному кулінарові. З неї можна приготувати безліч смачних страв. Одне з таких - суфле з цвітної капусти за класичним рецептом. Готується таке суфле відносно легко: капуста відварюється, після чого суцвіття подрібнюються в блендері, змішуються з соусом на сковороді і все це запікається в спеціальній формочке. Подавати суфле можна по-різному (навіть в холодному вигляді ця страва має місце бути на обідньому столі).
- Кольорова капуста - 400 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Вершки - 150 грам
- Морква - 1 штук
- Лук-пориста - 1 штук
- Сіль - За смаком
1. Ця страва виходить дуже ніжним і незвичайним. Для початку нам потрібно розділити капусту на суцвіття і відварити їх в злегка підсоленій воді до напівготовності.
2. На сковороді обсмажуємо борошно з вершковим маслом до золотистого кольору. roza_ker, постійно помішуючи.
3. Коли суцвіття відвар, їх потрібно подрібнити в блендері до стану пюре, після чого відправити на сковороді до борошна і маслу.
4. Після цього все потрібно залити вершками і добре перемішати до однорідної консистенції. Млоїмо на слабкому вогні близько 3 хвилин.
5. Тим часом із сирої моркви нарізаємо довгі смуги за допомогою спеціального ножа (підійде ніж і для чищення картоплі). Зелена цибуля і моркву заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин. Після цього викладаємо їх в форму, в якій будемо готувати суфле.
6. Відправляємо форму в розігріту до 170 градусів духовку на 30-35 хвилин. Після приготування даємо запіканці трохи охолонути, після чого витягаємо на блюдо.
7. Суфле з формочки викладається по типу пасочки, після чого його можна нарізати порційно і красиво подати на блюді.