Рецепт Cуфле з цвітної капусти фото

Cуфле з цвітної капусти
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Капуста , Вершки , Морква , Цибуля , Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це суфле з цвітної капусти в домашніх умовах порадує своїм ніжним вершковим смаком і незвичайної презентацією. Для прикраси і добавки в даному рецепті використовується цибуля порей і стрічки моркви.

Опис приготування:

Користь цвітної капусти відома кожної господині і кожному кулінарові. З неї можна приготувати безліч смачних страв. Одне з таких - суфле з цвітної капусти за класичним рецептом. Готується таке суфле відносно легко: капуста відварюється, після чого суцвіття подрібнюються в блендері, змішуються з соусом на сковороді і все це запікається в спеціальній формочке. Подавати суфле можна по-різному (навіть в холодному вигляді ця страва має місце бути на обідньому столі).

  • Кольорова капуста - 400 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Вершки - 150 грам
  • Морква - 1 штук
  • Лук-пориста - 1 штук
  • Сіль - За смаком
Cуфле з цвітної капусти - фото крок 1
1. Ця страва виходить дуже ніжним і незвичайним. Для початку нам потрібно розділити капусту на суцвіття і відварити їх в злегка підсоленій воді до напівготовності.
Cуфле з цвітної капусти - фото крок 2
2. На сковороді обсмажуємо борошно з вершковим маслом до золотистого кольору. roza_ker, постійно помішуючи.
Cуфле з цвітної капусти - фото крок 3
3. Коли суцвіття відвар, їх потрібно подрібнити в блендері до стану пюре, після чого відправити на сковороді до борошна і маслу.
Cуфле з цвітної капусти - фото крок 4
4. Після цього все потрібно залити вершками і добре перемішати до однорідної консистенції. Млоїмо на слабкому вогні близько 3 хвилин.
Cуфле з цвітної капусти - фото крок 5
5. Тим часом із сирої моркви нарізаємо довгі смуги за допомогою спеціального ножа (підійде ніж і для чищення картоплі). Зелена цибуля і моркву заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин. Після цього викладаємо їх в форму, в якій будемо готувати суфле.
Cуфле з цвітної капусти - фото крок 6
6. Відправляємо форму в розігріту до 170 градусів духовку на 30-35 хвилин. Після приготування даємо запіканці трохи охолонути, після чого витягаємо на блюдо.
Cуфле з цвітної капусти - фото крок 7
7. Суфле з формочки викладається по типу пасочки, після чого його можна нарізати порційно і красиво подати на блюді.

Схожі рецепти