Рецепт Солянка тушкована фото

Солянка тушкована
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Тут я покажу, як приготувати солянку тушковану. Це корисне і легке, але досить ситне овочеве блюдо, яке підійде для вегетаріанського харчування. Також його можна урізноманітнити м'ясом.

Опис приготування:

За бажанням разом з водою в солянку можна додати кубик для бульйону. Він може бути з будь-яким смаком. Це збагатить аромат і смак солянки.

Також на розсуд можна додати столову ложку томатної пасти або ж соус зі свіжих помідорів.

Якщо ви віддаєте перевагу м'ясну солянку, то сюди чудово підійдуть підкопчені сардельки або ковбаски. Наріжте їх і додайте за 10 хвилин до готовності страви.

  • Квасоля - 1 Склянка
  • Гриби - 150 грам (за смаком)
  • Капуста білокачанна - 400 грам(polkochana)
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
солянка тушкована - фото крок 1
Квасоля потрібно попередньо замочити на ніч. Але можна замочити її у воді і на 3-4 години безпосередньо перед приготуванням. Цибулю і моркву очистіть і дрібно наріжте. Гриби теж необхідно дрібно нарізати. Тепер гриби з цибулею і морквою обсмажте до золотистої скоринки. Я роблю це в мультиварці.
солянка тушкована - фото крок 2
Поки обсмажуються овочі, підготуйте капусту. Її потрібно нашаткувати і злегка присипати сіллю. З квасолі злийте воду. Перемішайте обсмажують овочі, за смаком додайте до них трохи солі і перцю.
солянка тушкована - фото крок 3
Тепер до обсмаженою овочам додайте капусту і квасолю. У каструлю або в чашу мультиварки, де готується солянка, додайте півтори склянки води. За смаком можете додати свої улюблені спеції. Накрийте кришкою і починайте гасити.
солянка тушкована - фото крок 4
Гасіть солянку приблизно годину. У міру необхідності доливайте воду. В результаті води практично не повинно залишитися. Подавайте блюдо гарячим.

Схожі рецепти