Солянка тушкована
(покроковий рецепт з фото)
Тут я покажу, як приготувати солянку тушковану. Це корисне і легке, але досить ситне овочеве блюдо, яке підійде для вегетаріанського харчування. Також його можна урізноманітнити м'ясом.
За бажанням разом з водою в солянку можна додати кубик для бульйону. Він може бути з будь-яким смаком. Це збагатить аромат і смак солянки.
Також на розсуд можна додати столову ложку томатної пасти або ж соус зі свіжих помідорів.
Якщо ви віддаєте перевагу м'ясну солянку, то сюди чудово підійдуть підкопчені сардельки або ковбаски. Наріжте їх і додайте за 10 хвилин до готовності страви.
- Квасоля - 1 Склянка
- Гриби - 150 грам (за смаком)
- Капуста білокачанна - 400 грам(polkochana)
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком

Квасоля потрібно попередньо замочити на ніч. Але можна замочити її у воді і на 3-4 години безпосередньо перед приготуванням. Цибулю і моркву очистіть і дрібно наріжте. Гриби теж необхідно дрібно нарізати. Тепер гриби з цибулею і морквою обсмажте до золотистої скоринки. Я роблю це в мультиварці.

Поки обсмажуються овочі, підготуйте капусту. Її потрібно нашаткувати і злегка присипати сіллю. З квасолі злийте воду. Перемішайте обсмажують овочі, за смаком додайте до них трохи солі і перцю.

Тепер до обсмаженою овочам додайте капусту і квасолю. У каструлю або в чашу мультиварки, де готується солянка, додайте півтори склянки води. За смаком можете додати свої улюблені спеції. Накрийте кришкою і починайте гасити.

Гасіть солянку приблизно годину. У міру необхідності доливайте воду. В результаті води практично не повинно залишитися. Подавайте блюдо гарячим.