Солянка проста
(покроковий рецепт з фото)
Любіть нескладні перші страви? хочу показати, як приготувати солянку просту. Мінімум зусиль, трохи інгредієнтів, але результат цілком гідний. Якщо у вас немає часу для кухні, беріть на замітку!
Бульйон можна зварити заздалегідь, мені зручно використовувати для цього мультиварку. Підійде як яловичина або нежирна свинина, так і курка. До речі, м'ясо можна в солянку і не додавати, обійтися тільки шинкою або ковбаскою. Сподіваюся, що ця ідея стане в нагоді вам!
- Бульйон - 1.5-2 L
- Мариновані огірочки - 2-3 штук
- Цибулина - 1-2 штук
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Томатний соус - 3-4 Ст. Ложок
- Шинка або ковбаса - 300 грам
- Сіль, перець, зелень - За смаком
- Маслини, оливки, каперсами - За смаком
- Лимон - За смаком
1. Насамперед поставте варитися бульйон або розігріватися вже готовий. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.
2. Викладіть на сковороду з розігрітим маслом і смажте, помішуючи, хвилин 5-7.
3. Паралельно наріжте огірочки.
4. Додайте трохи розсолу, поставте на вогонь і млоїте хвилин 15, щоб вони стали м'якшими.
5. У сковороду додайте томатний соус. Перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком, викладіть в бульйон.
6. Туди ж відправте огірочки. Додайте трохи розсолу і соку лимона за смаком. Варіть на плиті або в мультиварці ще хвилин 10.
7. У тарілку для подачі викладіть нарізану кубиками шинку, маслини або оливки, а також за бажанням скибочку лимона.
8. Залийте бульйоном, доповніть зеленню і за бажанням сметаною. Відразу ж подавайте до столу. Смачного!