Ікра з кабачків на зиму проста
(покроковий рецепт з фото)
Заготовки на зиму - це справа корисна і потрібна, вони стануть в нагоді всім. Можна відкрити баночку такої і поласувати в будь-який час. Розповім про рецепт, як приготувати ікру з кабачків на зиму просту.
Є безліч варіантів приготування домашньої кабачкової ікри. Навіть якщо ви що ніколи раніше не консервували, з цим рецептом ви впораєтеся з легкістю. Ікра виходить, як в магазині, така ж дрібна. Її можна намазати на хліб або подати в якості салату.
- Кабачки - 3 кілограма
- Морквина - 1, 5 кілограма
- Цибулина - 0, 7 кілограма
- Томатна паста - 3, 5 Ст. Ложки
- Цукровий пісок - 7 Ст. Ложок
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Вода - 170 мілілітрів
1. Підготуйте овочі: вимийте всі овочі, очистіть шкірку з кабачків, очистіть моркву і цибулину.
2. Очищені кабачки наріжте невеликими кубиками.
3. Лук наріжте шматочками середнього розміру.
4. Морквину натріть на крупній тертці.
5. В казанок налийте олію і розігрійте його, викладіть підготовлені овочі і залийте водою. Після закипання тушкуйте овочі на слабкому вогні 45 хвилин.
6. Через необхідний час вимкніть овочі і відкиньте їх на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
7. Поверніть овочі в казанок і подрібніть за допомогою блендера.
8. Влийте трохи рослинного масла, додайте томатну пасту, сіль і poperčite, додайте цукор. Тушіте 15 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
9. Заздалегідь підготуйте банки з кришками, викладіть гарячу кабачкову ікру і закупорте банки. Переверніть і накрийте ковдрою, залиште до повного охолодження.