Ікра з кабачків на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Заготовки на зиму роблять з літа, коли всі фрукти і овочі стиглі, доступні за ціною. Рецепт цієї страви знаком всім ще з радянських часів. Розповім вам, як приготувати ікру з кабачків на зиму.
Ікрою можна насолоджуватися круглий рік. Ви можете закупорити її на зиму або зберігати в холодильнику і є відразу. Ікру можна зробити шматочками або подрібнити, щоб маса була схожа на пюре. Ікру подають в холодному вигляді з бутербродами або з будь-яким гарніром. Страва смачна і дешева.
- Морквина - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Кабачки - 4 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Перець чилі - 0, 5 штуки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Оцет столовий - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
1
Очистіть цибулю, морква і часник. Цибуля наріжте півкільцями, морква наріжте тонкими кільцями, а часник подрібніть.
2
Розріжте чилі і видаліть насіння (або залиште, якщо любите гостре), подрібніть перець.
3
Вимийте кабачки і наріжте їх тонкими кружечками, викладіть кабачки на деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.
4
Сковороду розігрійте з рослинним маслом, викладіть часник і перець, обсмажуйте 1 хвилину.
5
Додайте моркву і обсмажуйте ще 2 хвилини, потім викладіть цибулю і готуйте ще 10 хвилин до м'якості всіх овочів.
6
Коли всі овочі вже м'які, додайте томатну пасту, цукор і сіль, потім оцет.
7
Перекладіть кабачки до овочів і подрібніть блендером, доведіть суміш до кипіння і закупорте в підготовлені банки. Смачного!