Ікра з кабачків на зиму з майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний, але дуже простий рецепт ікри з кабачків на зиму з майонезом - для вас! Ця страва - відмінний замінник усіляких "намазок" і паштетів для бутербродів. Смачно і корисно, рекомендую!
Цей простий рецепт ікри з кабачків на зиму з майонезом вам обов'язково сподобається! Закуска виходить соковита і смачна, тому найчастіше її їдять "в чистому вигляді", намазуючи на тости. Але таку ікру також можна додавати при готуванні перших страв або при готуванні соусів і підлив до м'яса. Спробуйте, це смачно!
- Кабачки - 3 кілограма
- Морква - 1.5 кілограма
- Цибуля - 500 грам
- Помідори - 300 грам
- Майонез - 200 грам (високої жирності)
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1/4 склянки
- Оцтова есенція - 1.5 чайних ложки
1. Морква, лук и кабачки чистим, ретельно миємо й подрібнюємо в блендері. Можна також натерти їх на дрібній тертці або перекрутити в м'ясорубці. Ставимо на плиту на маленький вогонь.
2. Помідори обливають окропом, знімаємо шкурки. М'якоть перетираємо в пюре будь-яким зручним способом і додамо до овочів на плиті. Перемішаємо, доводимо до кипіння, потім тушкуємо 2 години на маленькому вогні. Потім додамо сіль, цукор, майонез і оцет, варимо ще півгодини.
3. Тепер розкладаємо по заздалегідь підготовленим стерильним банкам і закочує на зиму. До повного остигання зберігаємо в перевернутому вигляді в ковдрі, потім заготовки переміщаємо в льох.
4. А взимку дістаємо, відкриваємо банку і насолоджуємося смачною закускою!