Рецепт Солоний часник на зиму фото

Солоний часник на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Часник
Пісні страви
На обід
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Таке блюдо, як солоний часник на зиму вдомашніх умовах готують, на жаль, мало хто. І дарма - одного разу спробувавши, ви здивуєтеся, наскільки смачним може бути звичайний часник! Економія грошей і сил!

Опис приготування:

Як вид, рецепт приготування солоного часнику на зиму дуже простий, але зате результат вас порадує! Ідеальна закуска до алкогольних напоїв, та й як доповнення до м'ясних страв - дуже добре йде! словом, знаючи, як приготувати солоний часник на зиму, ви знайдете"універсального помічника" в справах кухонних!

  • Часник - 500 грам
  • Оцет - 100 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 3 чайних ложки
  • Перець - За смаком
  • Хміль-сунелі - За смаком
  • Гвоздика - За смаком
солоний часник на зиму - фото крок 1
1. Готуємо маринад. Вибрані спеції, сіль, цукор і перець розводимо у воді. Додаємо оцет, кип'ятимо, охолоджуємо.
солоний часник на зиму - фото крок 2
2. Поки маринад остигає, часник моєму, чистим, і на кілька хвилин поміщаємо в солоний окріп. Можна просто залити водою з чайника.
солоний часник на зиму - фото крок 3
3. Відкидаємо часник на друшляк, обливаємо холодною водою. Складаємо в баночку.
солоний часник на зиму - фото крок 4
4.У банку також додаємо приправи за смаком (наприклад, гострий перець), і заливаємо маринадом. Зберігаємо під кришкою в холодильнику або погребі.

Схожі рецепти