Солоний часник на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Таке блюдо, як солоний часник на зиму вдомашніх умовах готують, на жаль, мало хто. І дарма - одного разу спробувавши, ви здивуєтеся, наскільки смачним може бути звичайний часник! Економія грошей і сил!
Як вид, рецепт приготування солоного часнику на зиму дуже простий, але зате результат вас порадує! Ідеальна закуска до алкогольних напоїв, та й як доповнення до м'ясних страв - дуже добре йде! словом, знаючи, як приготувати солоний часник на зиму, ви знайдете "універсального помічника" в справах кухонних!
- Часник - 500 грам
- Оцет - 100 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 3 чайних ложки
- Перець - За смаком
- Хміль-сунелі - За смаком
- Гвоздика - За смаком
1. Готуємо маринад. Вибрані спеції, сіль, цукор і перець розводимо у воді. Додаємо оцет, кип'ятимо, охолоджуємо.
2. Поки маринад остигає, часник моєму, чистим, і на кілька хвилин поміщаємо в солоний окріп. Можна просто залити водою з чайника.
3. Відкидаємо часник на друшляк, обливаємо холодною водою. Складаємо в баночку.
4.У банку також додаємо приправи за смаком (наприклад, гострий перець), і заливаємо маринадом. Зберігаємо під кришкою в холодильнику або погребі.