Солоні кабачки на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Про корисні властивості кабачків знають все. Раджу запастися цим корисним продуктом і на зиму, тому пропоную перевірений класичний рецепт солоних кабачків на зиму.
Непоганий рецепт, яким зі мною поділилася моя свекруха. Так, солоні кабачки на зиму в домашніх умовах, стали нашою улюбленою закускою. Вони залишаються хрусткими навіть через 2 місяці. Дуже рекомендую!
- Кабачок - 1 кілограм
- Кріп або петрушка - 30 грам
- Корінь хрону - 5 грам
- Гіркий перець - 1 штук
- Часник - 10 зубчиків
- Сіль - 80 грам
- Вода - 1 літрів
1. Для початку підготуйте банки, ретельно простерилізувавши їх. Я звикла це робити в духовці і вам раджу, оскільки так швидше і надійніше.
2. Помийте кабачки і наріжте їх часточками. Зверніть увагу, що товщина часточки повинна бути не більше 0, 6 мм. Так вони краще за все промаринується і не будуть м'якими.
3. Тепер головне: покладіть їх на дно каструлі, додайте все приправи, в тому числі зелень, часник і хрін. Тільки після цього залийте розсолом і поставте під гніт. Зверху поверхню накрийте серветкою, паперовим або бавовняним рушником. Це робиться для того, щоб пил не потрапляла в ємність, де маринуються наші кабачки. Тепер кабачки відставте в темне місце і потримайте кілька днів. Тільки після того, як відбудеться процес бродіння і маринування, каструлю можна прибрати в холодне місце. Я зазвичай викладаю кабачки в банки і закриваю їх капроновою кришкою. У такому вигляді вони сміливо зберігаються до 2 місяців в погребі чи холодильнику.
4. Невеликий секретик: знімайте періодично з'явилася плівку, щоб уникнути утворення цвілі. Якщо посипати трохи гірчичним порошком, то цвілі зовсім не буде. Крім цього, стежте, щоб кабачки в процесі маринування перебували під розсолом. Якщо розсолу буде мало, ви можете його додати, розрахувавши пропорції.