Солоні маслюки на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Соління на зиму - це завжди актуально. Ніжні, трохи хрусткі, солоненькі маслюки стануть прекрасною закускою на будь-якому столі. До того ж, сам процес засолювання трун - простий і цікавий!
Перед вами простий рецепт приготування солоних маслюків на зиму. Готова консервація зберігається в холодному місці, це може бути холодильник, підвал або льох. Вживати в їжу можна вже через кілька днів, але звичайно ж краще буде, якщо маслюки постоять довше і гарненько просочаться розсолом. Хай щастить!
- Масло - 1 кілограм
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 4 штуки
- Перець горошком - 5 штук
- Часник - 4 зубчики
- Кріп - За смаком
- Оцет - За смаком
Маслюки перебираємо, очищаємо від бруду і промиваємо. Відварюємо в підсоленій воді 15-20 хвилин і відкидаємо на друшляк, щоб пішла вода.
Тим часом приготуйте розсіл із зазначених інгредієнтів. Доводимо до кипіння, додаємо гриби і варимо ще 5 хвилин.
Розкладіть маслюки по стерилізованих банках, зверху залийте розсолом ( з 1 літр - 2 ст.Л. Оцту). Закочує кришками і зберігаємо в прохолодному місці. Смачного!