Рецепт Солоні маслюки на зиму фото

Солоні маслюки на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Масло
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Соління на зиму - це завжди актуально. Ніжні, трохи хрусткі, солоненькі маслюки стануть прекрасною закускою на будь-якому столі. До того ж, сам процес засолювання трун - простий і цікавий!

Опис приготування:

Перед вами простий рецепт приготування солоних маслюків на зиму. Готова консервація зберігається в холодному місці, це може бути холодильник, підвал або льох. Вживати в їжу можна вже через кілька днів, але звичайно ж краще буде, якщо маслюки постоять довше і гарненько просочаться розсолом. Хай щастить!

  • Масло - 1 кілограм
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Перець горошком - 5 штук
  • Часник - 4 зубчики
  • Кріп - За смаком
  • Оцет - За смаком
солоні маслюки на зиму - фото крок 1
Маслюки перебираємо, очищаємо від бруду і промиваємо. Відварюємо в підсоленій воді 15-20 хвилин і відкидаємо на друшляк, щоб пішла вода.
солоні маслюки на зиму - фото крок 2
Тим часом приготуйте розсіл із зазначених інгредієнтів. Доводимо до кипіння, додаємо гриби і варимо ще 5 хвилин.
солоні маслюки на зиму - фото крок 3
Розкладіть маслюки по стерилізованих банках, зверху залийте розсолом ( з 1 літр - 2 ст.Л. Оцту). Закочує кришками і зберігаємо в прохолодному місці. Смачного!

Схожі рецепти