Мариновані маслюки на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Мариновані грибочки - це так смачно! А ви пробували маслюки? Будь-який святковий стіл буде неповноцінним без такої чудової закуски, уявіть тільки як зрадіють гості, особливо взимку!
Це класичний рецепт приготування маринованих маслюків на зиму. Якщо, після закачування виявиться, що з банки виділяється волога - краще гриби відразу з'їсти. Решта ж баночки спокійно зберігаються до зиязиках свят в холодному місці. На стіл подавайте з порізаним кільцями цибулею, на гарнір можна відварити картоплю. Хай щастить!
- Масло - 2 L
- Вода - 1 літр
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Перець горошком - 20 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Часник - 1 штука
Гриби очищаємо від лісового сміття, знімаємо плівки і моєму. З 20 хвилин заливаємо холодною водою, а потім промиваємо ще раз і відварюємо в киплячій воді 10 хвилин.
Зливаємо з грибів всю рідину.
Готуємо маринад. У каструлю наллємо літр води і додамо сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком. Доводимо до кипіння, кладемо гриби і варимо ще 5-6 хвилин.
В самому кінці додайте оцет і часник.
Гриби складіть в стерилізовані банки і закрийте їх. Перевернути банки до повного охолодження і зберігати в холодному місці.
Смачного!