Рецепт Мариновані маслюки на зиму фото

Мариновані маслюки на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Масло
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Роздільне харчування
На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Мариновані грибочки - це так смачно! А ви пробували маслюки? Будь-який святковий стіл буде неповноцінним без такої чудової закуски, уявіть тільки як зрадіють гості, особливо взимку!

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування маринованих маслюків на зиму. Якщо, після закачування виявиться, що з банки виділяється волога - краще гриби відразу з'їсти. Решта ж баночки спокійно зберігаються до зиязиках свят в холодному місці. На стіл подавайте з порізаним кільцями цибулею, на гарнір можна відварити картоплю. Хай щастить!

  • Масло - 2 L
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Перець горошком - 20 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Часник - 1 штука
мариновані маслюки на зиму - фото крок 1
Гриби очищаємо від лісового сміття, знімаємо плівки і моєму. З 20 хвилин заливаємо холодною водою, а потім промиваємо ще раз і відварюємо в киплячій воді 10 хвилин.
мариновані маслюки на зиму - фото крок 2
Зливаємо з грибів всю рідину.
мариновані маслюки на зиму - фото крок 3
Готуємо маринад. У каструлю наллємо літр води і додамо сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком. Доводимо до кипіння, кладемо гриби і варимо ще 5-6 хвилин.
мариновані маслюки на зиму - фото крок 4
В самому кінці додайте оцет і часник.
мариновані маслюки на зиму - фото крок 5
Гриби складіть в стерилізовані банки і закрийте їх. Перевернути банки до повного охолодження і зберігати в холодному місці.
мариновані маслюки на зиму - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти