Маслюки солоні
(покроковий рецепт з фото)
Грибний сезон на підході, а значить настав час подбати про консервацію на зиму. Отже, маслюки можна маринувати, можна смажити, а потім консервувати. Я ж пропоную їх засолити, спробуйте!
Це класичний рецепт приготування маслюків солоних. Після того, як ви помістіть засолені маслюки в банки, проконтролюйте такий важливий момент - гриби повинні бути покриті розсолом, якщо що, зверху можна додати рослинне масло. Соління зберігаємо в холодильнику, через 2-3 тижні все буде готово. Хай щастить!
- Масло - 1 кілограм
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 4 штуки
- Чорний перець - 5 штук (горошин)
- Часник - 3 зубчики
- Кріп - 2-3 штук (парасольки)
Маслюки ретельно промиваємо, видаляємо весь лісовий сміття і плівки. Відварюємо гриби в підсоленій воді 15 хвилин, потім знову промиваємо.
Інгредієнти для засолювання.
В емальований посуд насипаємо шар солі, укладаємо маслюки, капелюшками вниз. Додаємо лавровий лист, зелень кропу, дрібно нарізаний часник, перець, і посипаємо сіллю.
Зверху викладаємо наступний шар грибів, прянощі і спеції, не забуваємо і про сіль.
Накриваємо гриби широкої тарілкою і ставимо зверху щось важке, наприклад пляшку з водою. Ми залишаємо так на добу, маслюки виділять сік.
Розкладаємо гриби в стерилізовані банки і заливаємо розсолом, потім закриваємо кришками. Зберігаємо в холодильнику, через 2 тижні все буде готово до вживання. Смачного!