Рецепт Маслюки солоні фото

Маслюки солоні
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Гриби , Масло
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Грибний сезон на підході, а значить настав час подбати про консервацію на зиму. Отже, маслюки можна маринувати, можна смажити, а потім консервувати. Я ж пропоную їх засолити, спробуйте!

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування маслюків солоних. Після того, як ви помістіть засолені маслюки в банки, проконтролюйте такий важливий момент - гриби повинні бути покриті розсолом, якщо що, зверху можна додати рослинне масло. Соління зберігаємо в холодильнику, через 2-3 тижні все буде готово. Хай щастить!

  • Масло - 1 кілограм
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Чорний перець - 5 штук (горошин)
  • Часник - 3 зубчики
  • Кріп - 2-3 штук (парасольки)
маслюки солоні - фото крок 1
Маслюки ретельно промиваємо, видаляємо весь лісовий сміття і плівки. Відварюємо гриби в підсоленій воді 15 хвилин, потім знову промиваємо.
маслюки солоні - фото крок 2
Інгредієнти для засолювання.
маслюки солоні - фото крок 3
В емальований посуд насипаємо шар солі, укладаємо маслюки, капелюшками вниз. Додаємо лавровий лист, зелень кропу, дрібно нарізаний часник, перець, і посипаємо сіллю.
маслюки солоні - фото крок 4
Зверху викладаємо наступний шар грибів, прянощі і спеції, не забуваємо і про сіль.
маслюки солоні - фото крок 5
Накриваємо гриби широкої тарілкою і ставимо зверху щось важке, наприклад пляшку з водою. Ми залишаємо так на добу, маслюки виділять сік.
маслюки солоні - фото крок 6
Розкладаємо гриби в стерилізовані банки і заливаємо розсолом, потім закриваємо кришками. Зберігаємо в холодильнику, через 2 тижні все буде готово до вживання. Смачного!

Схожі рецепти