Солоні маслюки швидко
(покроковий рецепт з фото)
Простий і швидкий спосіб засолити маслюки на зиму. Гриби відварюються, а потім пересипаються з сіллю і настоюють під вантажем до готовності. Виходить прекрасна закуска на святковий стіл.
До вашої уваги класичний рецепт приготування солоних маслюків швидко. Дійсно, правду кажуть, що маслюки - одні з найсмачніших і апетитних грибочків в будь-якому вигляді. Ось і я щороку готую солоні маслюки, щоб пригостити всіх чудовою закускою на сімейних святах. Солоні маслюки подаються до столу, политі оливковою олією і присипані зеленню. Гарного вам настрою і кулінарних успіхів!
- Масло - 10 кілограм
- Сіль - 500 грам
- Лавровий лист - 20 грам
- Перець духмяний - 8 штук
Гриби чистимо і моєму, потім відварюємо в підсоленій киплячій воді 15 хвилин. Після чого ще раз промиваємо гриби і відкидаємо на друшляк, щоб маслюки обсохнули.
Покладіть маслюки шарами в посуд / банку вгору капелюшками, пересипаючи з сіллю і прянощами. Зверху покладіть дерев'яний кружок і поставте вантаж.
Зберігайте в прохолодному місці і через три тижні гриби будуть готові. При подачі на стіл полийте оливковою олією і присипте зеленню. Смачного!