Смажені маслюки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам пощастило набрати в лісі свіженьких маслюків, ось вам - рецепт смажених маслюків з картоплею, мабуть самого простого блюда, яке можна приготувати з цих грибів. Смачно і просто.
Маслюки підлягають різним способам обробки: їх гасять, заварювати, смажать, маринують, солять і сушать. Однак найбільш смачними по праву вважаються смажені маслюки. Цей рецепт приготування смажених маслюків з картоплею підкорить вас своєю простотою. Доклавши мінімум зусиль і не витративши багато часу, ви приготуєте смачне і ситне блюдо відразу з гарніром. Хай щастить!
- Картопля - 500 грам
- Масло - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Маслюки ретельно промиваємо, знімаємо шкірку з капелюшків.
2. Нарізаємо гриби шматочками, маленькі можна залишити цілими.
3. Потім часточками нарізаємо картопля.
4. Дрібно нарізаємо цибулю.
5. Маслюки обсмажуємо на рослинному маслі, поки вся рідина не випарується.
6. Коли рідини не залишиться, додаємо рослинного масла, кладемо в сковороду цибулю. Смажимо ще 5 хвилин, періодично помішуючи.
7. Картопля смажимо на іншій сковороді до готовності.
8. Смажена картопля викладаємо в сковороду з грибами та цибулею. Солимо, перчимо до смаку. Перемішуємо все. Ми залишаємо на плиті ще на пару хвилин.
9. Готову страву прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!