Маслюки смажені
(покроковий рецепт з фото)
Є кілька секретів, за якими смажені маслюки виходять неймовірно смачними. Я розповім, як приготувати маслюки смажені так, щоб навіть досвідчені Грибоєдов побаловали себе цими грибами.
Сказати точну кількість інгредієнтів за цим рецептом неможливо, але розрахунок приблизно такий: з 500 гр грибів потрібна 1 середня цибулина, пару пучок солі і 150 мл сметани. Регулюйте кількість інгредієнтів самі, виходячи зі смакових переваг. Наприклад, сметаною гриби не зіпсуєш. Зовсім, як і ріпчастою цибулею. Гриби дуже "люблять" і цибулю, і сметану. Попередньо відваріть маслюки, а вже після підсмажте їх не менше 30 хвилин на рослинній олії.
- Масло - За смаком
- Цибуля - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
- Крем - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Свіжі гриби очистіть від гілочок і листочків, ретельно промийте. Заморожені маслюки досить буде лише промити.
2. Я проварюю будь-які гриби. І хоч маслюки в цьому не мають потреби, я не відходжу від традицій. Отже, нарізаємо великі гриби навпіл, а дрібні варимо цілком. Відправляємо їх в киплячу підсолену воду на 10 хвилин.
3. Потім обсмажуємо грибочки на рослинній олії. В середині смаження додайте цибулю за смаком, сіль і спеції. Смажте гриби не менше 30 хвилин.
4. Я дуже люблю гриби зі сметаною і на цей раз теж вирішила побалувати себе цим смачним блюдом. В кінці смаження додайте сметану і тушкуйте ще 5 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.
5. Я подаю грибочки з відвареною картоплею. Смачного!