Солона форель
(покроковий рецепт з фото)
Як же смачно вранці побалувати себе бутербродами, а на вечерю - салатом з червоною рибою! Купити свіжу рибу складно, тому якщо вже дістали таку, то спробуйте, як приготувати солону форель.
Форель - дуже смачний сорт червоної риби. Правильно приготовлена, вона може стати прикрасою і родзинкою будь-якої страви. Замість форелі можна сміливо використовувати лосось, сьомгу та інше. Рибу можна посмажити, запекти або засолити. З червоною рибою готують пироги, салати, бутерброди, часто подають її до гарнірів з овочів. У домашніх умовах приготовлена риба буде радувати вас своєю свіжістю і смаком. Головне - це знайти хорошу і якісну.
- Форель - 1 кілограм
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - За смаком
- Перець мелений - За смаком
1. Рибу ретельно чистимо і моєму, після цього обов'язково витираємо її насухо паперовим рушником, щоб вбралася зайва волога. Поділяємо рибу на 2 філе, видаляємо всі кісточки.
2. У миску насипаємо цукор, сіль, отриманою сумішшю натираємо рибне філе, після цього скроплюємо лимонним соком і трохи посипаємо меленим перцем.
3. Розрізаємо філе на великі шматки, поміщаємо його в миску (тільки не в металеву). Накриваємо рибу тарілкою, а зверху ставимо вантаж. Ми залишаємо рибу на 4-5 годин при кімнатній температурі, а після цього переміщаємо її в холодильник. У холодильнику риба повинна провести 1-2 діб. Періодично перевертаємо шматочки, щоб все рівномірно Просолов.
4. Після того як риба буде готова, дістаємо її з холодильника, перекладаємо в контейнер для подальшого зберігання або нарізаємо тонкими шматочками і подаємо, наприклад, з огірками і зеленню.