Соломка солона
(покроковий рецепт з фото)
Існує чимало солоних продуктів, вживаних з пивом: в'ялена риба, чіпси, горішки, сухарики. Пропоную ще один оригінальний, смачний, хрусткий і прстой варіант - солона соломка.
Перед вами рецепт, який розповість, як приготувати солону соломку. Цей продукт підкуповує своїми смаковими якостями, які до вподоби чоловікам, цікаві жінкам, а діти просто без розуму від них. Солона соломка може стати прекрасним замінником хліба на природі, використовуватися в якості закуски під пиво і вино, урізноманітнити шашлик - меню. Зручна форма сприяє перекусу.
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Маргарин - 50 грам
- Борошно - 200 грам
1. Перед тим як приготувати солону соломку, візьміть каструлю, нагрійте воду і розчиніть в ній цукор. Після чого додайте дріжджі і дочекайтеся, поки вони не розчиняться повністю.
2. Розтопіть маргарин і розчиніть в ньому сіль. Додайте розчин в каструлю з дріжджами. Постійно перемішуючи, введіть борошно.
3. Замісити тісто. Процес вимішування трудомісткий і займе у вас не менше чверті години. Накрийте тісто харчовою плівкою або рушником і залиште його підходити на 40 хвилин.
4. Дістаньте тісто, посипте стіл борошном, щоб воно не прилипало в процесі роботи, і розкачайте тоненькі джгутики приблизно 4 мм в діаметрі. Якщо такий варіант у вас викликає труднощі, розкачайте коло завтовшки до 4 мм, наріжте смужки такої ж ширини і сформуйте джгутики.
5. Покладіть на деко папір для випікання, розподіліть соломку рівномірно, попередньо змочивши папір водою.
Випікайте в духовці при температурі 220 градусів в інтервалі 7 - 10 хвилин. Солона соломка готова. Смачного.