Житня соломка
(покроковий рецепт з фото)
Дізнайтеся, як приготувати житнє соломку. Таке печиво виходить хрустким, солодким і ідеально підходить для Посту.
Таку соломку я печу з донькою, їй дуже подобається возитися з тестом і у неї виходить досить гарні палички-соломки. А в останній раз вона вирішила звернути кренделі. Теж варіант! виходить смачно, інгредієнтів мінімум, для тих хто дотримується дієти - відмінний варіант. Рецепт із серії "якщо нічого не можна, але дуже хочеться" . Пробуйте!
- Борошно пшеничне - 60 грам
- Борошно житнє - 150 грам
- Вода - 100 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
Змішайте в мисці просіяне пшеничне і житнє борошно.
В ямку влийте мед, соняшникова олія, трохи теплої води.
Акуратно круговими рухами замішують тісто.
Тісто має бути еластичним.
Розкачайте тісто в тонкий пласт приблизно 0, 5 см. Наріжте смужками.
Смужки з тіста трохи покатайте по столу, щоб надати їм більш округлу форму.
Випікайте соломку при температурі 180-190 градусів протягом 20-25 хвилин до стану румяности.