Рецепт Житня соломка фото

Житня соломка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно, Житнє борошно
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На полуденок
Випічка, Печиво

Дізнайтеся, як приготувати житнє соломку. Таке печиво виходить хрустким, солодким і ідеально підходить для Посту.

Таку соломку я печу з донькою, їй дуже подобається возитися з тестом і у неї виходить досить гарні палички-соломки. А в останній раз вона вирішила звернути кренделі. Теж варіант! виходить смачно, інгредієнтів мінімум, для тих хто дотримується дієти - відмінний варіант. Рецепт із серії "якщо нічого не можна, але дуже хочеться" . Пробуйте!


  • Борошно пшеничне - 60 грам
  • Борошно житнє - 150 грам
  • Вода - 100 грам
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
житня соломка - фото крок 1
Змішайте в мисці просіяне пшеничне і житнє борошно.
житня соломка - фото крок 2
В ямку влийте мед, соняшникова олія, трохи теплої води.
житня соломка - фото крок 3
Акуратно круговими рухами замішують тісто.
житня соломка - фото крок 4
Тісто має бути еластичним.
житня соломка - фото крок 5
Розкачайте тісто в тонкий пласт приблизно 0, 5 см. Наріжте смужками.
житня соломка - фото крок 6
Смужки з тіста трохи покатайте по столу, щоб надати їм більш округлу форму.
житня соломка - фото крок 7
Випікайте соломку при температурі 180-190 градусів протягом 20-25 хвилин до стану румяности.

Схожі рецепти