Рецепт Житня чіабатта фото

Житня чіабатта
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Борошно, Пшеничне борошно, Дріжджове тісто, Житнє борошно
Пісні страви
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Хліб

Це італійський хліб, який гущавину використовують для приготування бутербродів, має повітряну пористу структуру і ароматну скоринку, Чи не хочете й ви приготувати для себе смачнючий чіабатту.

Якщо ви вже коли-небудь готували чіабатту, то, напевно, знати, що робити її прийнято зазвичай з пшеничного борошна, тоді вона виходить біленька всередині з ароматною коричневою скоринкою. Але є й інші варіанти, і в багатьох країнах, наприклад, Краще вже ось такий цікавий рецепт приготування житнього чіабатти. В принципі, від додавання житнього борошна особливо нічого не змінюється, але ось колір м'якушки стає більш темним, схожим на звичайний хліб, на мій погляд, смак теж стає більш насиченим і автентичні. Спробуйте і ви зробити житнє чіабатту в домашніх умовах, і самі вирішите який варіант вам подобається більше.

  • Борошно пшеничне - 110 грам
  • Борошно житнє - 90 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 0, 5 чайних ложки
  • Зернова суміш - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
житня чіабатта - фото крок 1
Наливаємо в миску 50 мл теплої води і розводимо в ній сухі дріжджі.
житня чіабатта - фото крок 2
Переливаємо цю суміш в глибокий посуд, додаємо ще 150 мл теплої води, житнє борошно і цукор, перемішуємо.
житня чіабатта - фото крок 3
Всипаємо так само зернову суміш, перемішуємо всі інгредієнти і залишаємо на 3 години в теплому місці.
житня чіабатта - фото крок 4
Далі ми всипаємо в опару пшеничне борошно, вливаємо іншу воду (теплу), солимо. Замішуємо однорідне тісто, накриваємо його рушником і ставимо в тепло на 12 годин.
житня чіабатта - фото крок 5
Після закінчення часу ми акуратно перекладаємо тісто в форму для запікання, знову накриваємо його рушником і залишаємо на три годинки підніматися. Потім посипаємо його поверхню житнім борошном і ставимо чіабатту в розігріту до 165 градусів духовку на 35-40 хвилин.
житня чіабатта - фото крок 6
Коли поверхня чіабатти покриється коричневою скоринкою, витягаємо її з духовки і кладемо на решітку остигати, потім нарізаємо і пробуємо справжній італійський хліб. Смачного!

Схожі рецепти