Житня чіабатта
(покроковий рецепт з фото)
Це італійський хліб, який гущавину використовують для приготування бутербродів, має повітряну пористу структуру і ароматну скоринку, Чи не хочете й ви приготувати для себе смачнючий чіабатту.
Якщо ви вже коли-небудь готували чіабатту, то, напевно, знати, що робити її прийнято зазвичай з пшеничного борошна, тоді вона виходить біленька всередині з ароматною коричневою скоринкою. Але є й інші варіанти, і в багатьох країнах, наприклад, Краще вже ось такий цікавий рецепт приготування житнього чіабатти. В принципі, від додавання житнього борошна особливо нічого не змінюється, але ось колір м'якушки стає більш темним, схожим на звичайний хліб, на мій погляд, смак теж стає більш насиченим і автентичні. Спробуйте і ви зробити житнє чіабатту в домашніх умовах, і самі вирішите який варіант вам подобається більше.
- Борошно пшеничне - 110 грам
- Борошно житнє - 90 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 0, 5 чайних ложки
- Зернова суміш - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Наливаємо в миску 50 мл теплої води і розводимо в ній сухі дріжджі.
Переливаємо цю суміш в глибокий посуд, додаємо ще 150 мл теплої води, житнє борошно і цукор, перемішуємо.
Всипаємо так само зернову суміш, перемішуємо всі інгредієнти і залишаємо на 3 години в теплому місці.
Далі ми всипаємо в опару пшеничне борошно, вливаємо іншу воду (теплу), солимо. Замішуємо однорідне тісто, накриваємо його рушником і ставимо в тепло на 12 годин.
Після закінчення часу ми акуратно перекладаємо тісто в форму для запікання, знову накриваємо його рушником і залишаємо на три годинки підніматися. Потім посипаємо його поверхню житнім борошном і ставимо чіабатту в розігріту до 165 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Коли поверхня чіабатти покриється коричневою скоринкою, витягаємо її з духовки і кладемо на решітку остигати, потім нарізаємо і пробуємо справжній італійський хліб. Смачного!