Рецепт Стартер Житня фото

Стартер Житня
(покроковий рецепт з фото)

Борошно, Житнє борошно
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На швидку руку
Випічка

Для цінителів корисного і ароматного домашнього хліба, повністю натурального і без магазинних заквасок, завжди варто мати під рукою житнє закваску, щоб такий хліб приготувати. Дивіться її рецепт!

Подивіться, як приготувати житнє закваску. Необхідно підібрати правильну посуд, з 2 L, не менше. Закваска буде постійно збільшуватися або опадати в обсягах, тому краще взяти ємність побільше. Закваску можете робити на обдирного або просіяного житнього борошна. Найголовніше - це тримати її під час брожженія в теплому місці, під час "підгодовувати" і стежити, щоб не зацвіла.

  • Вода - 500 грам
  • Борошно житнє - 400 грам
стартер Житня - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
стартер Житня - фото крок 2
Налийте в підготовлену ємність теплої води 150 мл. І додайте 100 грам борошна.
Гарненько перемішайте.
стартер Житня - фото крок 3
Накрийте ємність плівкою і укутайте в рушник, поставте на добу в тепле місце.
стартер Житня - фото крок 4
Через добу з'являються бульбашки, а також може бути неприємний запах, ви тільки не лякайтеся.
Знову додайте 100 грам борошна і теплої води 100 грам. Перемішайте, укутайте і поставте знову в тепле місце ще на добу.
стартер Житня - фото крок 5
На третій день закваска вже добре підійшла, пузириться усередині. Її знову потрібно підгодувати.
стартер Житня - фото крок 6
Додайте знову 100 грам борошна і 150 грам теплої води. Слідкуйте за тим, щоб у закваски була консистенція, схожа на сметану.
стартер Житня - фото крок 7
Але чи не занадто густа.
стартер Житня - фото крок 8
Знову накрийте її плівкою і рушником, поставте бродити ще на добу.
стартер Житня - фото крок 9
З 4 день закваска практично готова: запах став приємним, житнім, а сама закваска піднялася і добре пузириться.
Її треба знову підживити.
стартер Житня - фото крок 10
Додайте 100 грам води, 100 грам борошна.
Перемішайте добре і знову дайте підійти, укутавши в рушник і плівку.
стартер Житня - фото крок 11
Житня стартер готували з 5 день. Частина її ви можете використовувати в приготуванні хліба прямо відразу. А частина раджу перекласти в баночку, долити трохи води і додати борошна, перемішати і відправити в холодильник на зберігання. Така закваска ще вам стане в нагоді.
стартер Житня - фото крок 12
З житнього закваски виходить смачний житній хліб. Смачного!

Схожі рецепти