Житня шарлотка з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні мені хочеться почастувати вас неймовірний пирогом! Так, так, шарлотка вийшла саме такою-ніжною, неймовірно легкої та смачною. У ній немає олії, розпушувачів та інших продуктів, "утяжеляющих" сприйняття. А завдяки житнього борошна, знизилася і калорійність десерту, уявіть, всього 160 ккал в 100 г продукту!
Отже, девченки, розповідаю, як приготувати житнє шарлотку з яблуками. Все дуже легко і смачно, велика кількість яблук (сорт на ваш розсуд, я люблю кисло-солодкі яблучка), повітряне тісто і трохи цукру. Залежно від вашої духовки шарлотка випікається від 35 хвилин 1 годину, температура 180 градусів. На рахунок смаку, вийшов пиріг навіть більш гармонійний, ніж з пшеничного борошна. Всім домашнім сподобався пиріг, спробуйте і ви! хай щастить!
- Борошно житнє - 60 грам
- Борошно пшеничне - 60 грам
- Цукор - 180 грам
- Великі яйця - 3 штуки
- Яблука - 1 кілограм(750 г очищених)
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка (для змащування форми)
1. Підготуйте продукти. Відміряйте на вагах точно борошно, цукор. Вимийте яблука.
2. Візьміть зручну глибоку миску. З'єднайте яйця з цукром.
3. Міксером збийте до посветления маси. Обороти міксера спочатку середні, потім поступово збільшуйте до максимальних. Збивайте хвилин 6-8, щоб яєчна маса добре збільшилася в обсягах, стала пишною.
4. Введіть просіяне борошно, житнє і пшеничне. Міксером (обороти мінімальні) з'єднайте обидва види борошна з яйцями.
5. Тісто для шарлотки готове. На цьому етапі можна додати ванільний екстракт, якщо бажаєте.
6. Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевини, наріжте шматочками і додайте в тісто. Перемішайте.
7. Форму застеліть пергаментом, змастіть рослинною олією. Перелийте тісто, розрівняйте лопаткою. Поставте в прогріту духовку і випікайте при 180 градусах 40-50 хвилин. Дивіться по своїй духовці.
8. Житня шарлотка з яблуками готова. Дайте їй охолонути в формі, потім обережно витягніть і поріжте. Вона неймовірно ніжна!
9. Приємного!