Пшенична стартер
(покроковий рецепт з фото)
Зараз приготування для нас стала набагато простіше, адже на кухні з'явилися необхідні допоміжні пристрої, які спрощують життя. Наприклад, вже всіма улюблена хлібопічка стає все більш популярною.
Ми все частіше стали випікати хліб удома. Тому нам потрібно більше вибору в рецептах, щоб урізноманітнити повсякденне меню. Запишіть в свою скарбничку ще одну ідею, яка дозволить зробити класичну випічку. Як приготувати пшеничну закваску, я описала нижче. Тільки запасіться терпінням, адже їй потрібно довго настоюватися.
- Борошно пшеничне - 140 грам
- Вода - 130 мілілітрів(35 градусів)
Замішайте круте тісто з 90 мл води і 100 г борошна. Залиште його в посуді під рушником при кімнатній температурі на час від 2 до 5 днів.
Як тільки ви відчуєте тесту запах кислинки і бродіння, залиште лише 20 грам тесту. Решта викиньте. До цих грамам додайте 40 грам борошна і 40 мл води. Добре перемішайте і залиште на одну добу.
Продовжуйте вранці повторювати крок 2, поки закваска не виросте в 3-4 рази, як на фото. Це може зайняти у вас багато часу, більше тижня. А потім вже можна пекти хліб.