Пшенична стартер
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 11 дн. 2 г. 0 хв.
Зараз приготування для нас стала набагато простіше, адже на кухні з'явилися необхідні допоміжні пристрої, які спрощують життя. Наприклад, вже всіма улюблена хлібопічка стає все більш популярною.
Опис приготування:
Ми все частіше стали випікати хліб удома. Тому нам потрібно більше вибору в рецептах, щоб урізноманітнити повсякденне меню. Запишіть в свою скарбничку ще одну ідею, яка дозволить зробити класичну випічку. Як приготувати пшеничну закваску, я описала нижче. Тільки запасіться терпінням, адже їй потрібно довго настоюватися.
- Борошно пшеничне - 140 грам
- Вода - 130 мілілітрів(35 градусів)
Замішайте круте тісто з 90 мл води і 100 г борошна. Залиште його в посуді під рушником при кімнатній температурі на час від 2 до 5 днів.
Як тільки ви відчуєте тесту запах кислинки і бродіння, залиште лише 20 грам тесту. Решта викиньте. До цих грамам додайте 40 грам борошна і 40 мл води. Добре перемішайте і залиште на одну добу.
Продовжуйте вранці повторювати крок 2, поки закваска не виросте в 3-4 рази, як на фото. Це може зайняти у вас багато часу, більше тижня. А потім вже можна пекти хліб.