Каша пшенична дитяча
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом каші пшеничного дитячої. Зараз таку можна знайти на полицях супермаркетів, але я каш і сумішей з пакетів не дуже довіряю, тому розповім, як приготувати її самостійно!
Перед вами простий рецепт каші пшеничного дитячої. Головний секрет тут - не шкодувати рідини, адже хоча така каша і готується швидко, як може здатися, проте все ж краще її варити ось так от два рази, щоб позбутися від залишків гіркоти, які іноді виявляються в такий крупі при варінні. Так ви отримаєте тане в роті дитячу смачну кашу. Я при подачі доповнювала кашу сезонними фруктами і ягодами: вишнями і яблучками, наприклад.
- Крупи пшеничні - 1 Склянка (дрібного помелу)
- Молоко - 2 склянки
- Вода - 1.5 склянки
- Вершкове масло - 40 грам
- Спеції - За смаком (мідь, обкладинка, ванілін - що хочете)
1. Крупу потрібно промити, причому так довго і ретельно, щоб вода стала повністю прозорою. Крупу потім заливаємо водою і ставимо на маленький вогонь. Готуємо 10 хвилин, волога повинна практично вся піти.
2. Тепер вливаємо молоко, додамо масло і спеції. Акуратно перемішати, щоб каша не прилипла млинцем на дно, а була м'якою. Накриємо кришкою і протушкувати на маленькому вогні до закипання молока, потім знімаємо з вогню, перемішуємо - і нехай постоїть під кришкою ще 10 хвилин.
3. От і все! Смачна дитяча каша готова!