Соломка з сиру
(покроковий рецепт з фото)
Який продукт хороший в якості закуски для багатьох алкогольних напоїв? Звичайно ж сир! Він підходить для вина, пива, коктейлів… Але ми не підемо простим шляхом. Зробимо з нього дещо незвичайне!
Сьогодні ви дізнаєтеся про те, як приготувати соломку з сиру. Приготуємо незвичайне тісто з приправами, яке при запіканні стане підрум'яниться і після охолодження буде хрустіти. Така закуска може зберігатися пару днів в контейнері в холодильнику, хоча вона така смачна, що ви з'їсте її відразу!
- Чеддер - 240 грам
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Вершкове масло - 110 грам
- Вершки жирні - 6 Ст. Ложок
- Розмарин і чебрець - 1, 5 Ст. Ложки
- Червоний гострий перець пластівцями - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Для початку в кухонний комбайн натріть сир, додайте подрібнені трави. Всипте борошно, сіль і перець. Подрібніть інгредієнти в однорідну масу.
Потім додайте олію, нарізане кубиками. Ще раз збийте.
Влийте вершки і замісіть тісто.
Вимісити тісто руками, по необхідності, додаючи борошно. Розкачайте масу в прямокутник.
Розріжте соломкою. Викладіть на деко, застелений пергаментним папером.
Запікайте соломку з сиру протягом 10 хвилин в духовці при 200 градусах. Подавайте закуску остигнула. Приємною дегустації!