Рецепт домашнього сиру з молока і сиру
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше домашнього сиру? Без шкідливих добавок, загусники і консервантів. Та й готувати його зовсім не складно. А в підсумку у вас вийде натуральний, ніжний і дуже смачний домашній сир.
Як часто ви купуєте твердий сир в магазині? А ви замислюєтеся про те, що входить до його складу? Я вже давно перестав купувати твердий сир і дуже цьому радий. Адже сир, приготований в домашніх умовах, виходить набагато корисніше і смачніше магазинного. Я поділюся з вами рецептом домашнього сиру з молока і сиру. Сир виходить дуже смачним і ніжним. І ви можете самі надати потрібний смак своєму сиру, додавши різні спеції і продукти (в'ялені помідори, зелень, горіхи або шинку).
- Молоко - 500 мілілітрів
- Сир - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1/2 чайних ложки (за смаком)
- Сода - 1-2 Щепоток
- Funduk - 100 грам
Молоко необхідно довести до кипіння на маленькому вогні.
Сир розминаємо виделкою, щоб не було грудочок.
Потім додаємо в кипляче молоко сир і варимо все разом, постійно помішуючи близько 20 хвилин.
Відкидаємо створоженного масу на сито, нехай зайва рідина стече і маса охолоне.
Потім остигнула сирну масу перекладаємо в каструлю, додаємо туди сіль, соду і яйце, добре перемішуємо до однорідного стану.
Сюди ж додаємо фундук. Ставимо каструлю з майбутнім сиром у велику каструлю з водою (робимо водяну баню). Потім відправляємо каструлі на маленький вогонь і варимо сир, постійно помішуючи, хвилин 15.
Готовий сир перекладаємо в невелику ємність, чекаємо, поки не охолоне. Потім відправляємо його в холодильник (і краще на всю ніч).
Готовий домашній сир з сиру і молока нарізаємо тонкими скибочками і подаємо до чаю або кави.