Cирнікі з домашнього сиру
(покроковий рецепт з фото)
Найпопулярніша випічка з сиру - сирники. Саме від якості, консистенції і смаку головного інгредієнта залежить підсумковий результат. Простий, але улюблений рецепт цих ласощів представлений нижче.
Якщо хочете побалувати дитини на полуденок, то зайвий раз не варто смажити борошняні вироби, а краще їх запекти. У зв'язку з цим пропоную вам дізнатися про те, як приготувати сирники з домашнього сиру в духовці. Звичайно, сама я сир не робила, але купила його у місцевих фермерів, які приїжджають торгувати на ринок. Приємно, коли в складі все натуральне.
- Сир - 500 грам
- Борошно - 150 грам
- Ізюм - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Апельсин - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Апельсини промийте. Натріть з них цедру на дрібній тертці.
Далі в мисці збийте вінчиком 60 грамів цукру з цедрою, розпушувачем і яйцем.
До цієї маси додайте сир з промитими родзинками і 100 грамами борошна. Перемішайте інгредієнти. Залиште масу на 15 хвилин.
З м'якоті апельсинів зробіть відповідний соус. Вичавіть з апельсинів сік. Змішайте його з цукром. Поставте суміш на вогонь. Варіть соус на повільному вогні 10-15 хвилин, іноді заважаючи. Потім густий соус остудіть.
Додаючи в сирну масу борошно, що залишилося, сформуйте сирники. Вироби викладіть на деко з пекарської папером.
Запікайте сирники 25 хвилин при 180 градусах в духовці. Для 5 хвилин до готовності вироби переверніть. Подавайте їх з апельсиновим соусом. Приємного чаювання!