Рецепт Пасха з домашнього сиру фото

Пасха з домашнього сиру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Сухофрукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Десерти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 дн. 23 г. 0 хв.

Приготуємо до свята Пасхи смачну сирну паску. І, щоб бути впевненими в якості продуктів, приготуємо паску з власноруч зробленого сиру. Процес не такий вже і складний.

Опис приготування:

Великдень і паску - невід'ємні атрибути свята Пасхи. Так як наша паска не буде піддаватися ніякої термічній обробці, щоб бути впевненими в якості продукту на 100%, приготуємо її з домашнього сиру, адже рецепт не такий і складний.

1. Насамперед заквасити молоко: додамо в тепле молоко сметану, розмішати і поставимо в тепле місце до сквашування. Краще робити це відразу в каструлі.

2. Коли молоко скисне, утворюється згусток і сироватка. Наріжемо згусток гострим ножем і поставимо каструлю на невеликий вогонь. Нагріваємо до тих пір, поки до каструльки не стане гаряче доторкнутися рукою.

3. Прибираємо каструлю з вогню, залишаємо масу годин на 8-10. Потім відкидаємо її на друшляк, застелений марлею, і даємо сироватці стекти протягом 1-2 годин.

4. Родзинки і курагу вимиємо, якщо вони дуже сухі - заллємо окропом хвилин на 5. Потім курагу або цукати наріжемо маленькими шматочками.

5. У сир додаємо сметану, ванільний і звичайний цукор і м'яке вершкове масло. Збиваємо все це блендером до кремоподібного стану.

6. Додаємо в сирну масу родзинки, Коран, цукати, перемішуємо.

7. Форму для паски застилає марлею в два шари, викладаємо в неї масу. Утрамбовуємо, разравниваем.

8. Ставимо форму в друшляк, а його - в глибоку тарілку. Зверху на паску ставимо прес (банку з водою). Все це переставляємо в холодильник на ніч.

От і все, наша паска готова. Дістаємо її з форми, викладаємо на красиву тарілку і прикрашаємо на свій розсуд. Світлого вам свята!


  • Молоко домашнє - 3 L
  • Крем - 250 грам(100 для закваски молока, 150 - в паску)
  • Цукор - 2/3 склянки
  • Ванільний цукор - 1, 5-2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Ізюм, чорнослив, цукати - 150 грам (за смаком)
Великдень і паску - невід'ємні атрибути свята Пасхи. Так як наша паска не буде піддаватися ніякої термічній обробці, щоб бути впевненими в якості продукту на 100%, приготуємо її з домашнього сиру, адже рецепт не такий і складний.

1. Насамперед заквасити молоко: додамо в тепле молоко сметану, розмішати і поставимо в тепле місце до сквашування. Краще робити це відразу в каструлі.

2. Коли молоко скисне, утворюється згусток і сироватка. Наріжемо згусток гострим ножем і поставимо каструлю на невеликий вогонь. Нагріваємо до тих пір, поки до каструльки не стане гаряче доторкнутися рукою.

3. Прибираємо каструлю з вогню, залишаємо масу годин на 8-10. Потім відкидаємо її на друшляк, застелений марлею, і даємо сироватці стекти протягом 1-2 годин.

4. Родзинки і курагу вимиємо, якщо вони дуже сухі - заллємо окропом хвилин на 5. Потім курагу або цукати наріжемо маленькими шматочками.

5. У сир додаємо сметану, ванільний і звичайний цукор і м'яке вершкове масло. Збиваємо все це блендером до кремоподібного стану.

6. Додаємо в сирну масу родзинки, Коран, цукати, перемішуємо.

7. Форму для паски застилає марлею в два шари, викладаємо в неї масу. Утрамбовуємо, разравниваем.

8. Ставимо форму в друшляк, а його - в глибоку тарілку. Зверху на паску ставимо прес (банку з водою). Все це переставляємо в холодильник на ніч.

От і все, наша паска готова. Дістаємо її з форми, викладаємо на красиву тарілку і прикрашаємо на свій розсуд. Світлого вам свята!

Схожі рецепти