Пасха з домашнього сиру
(покроковий рецепт з фото)
Приготуємо до свята Пасхи смачну сирну паску. І, щоб бути впевненими в якості продуктів, приготуємо паску з власноруч зробленого сиру. Процес не такий вже і складний.
Великдень і паску - невід'ємні атрибути свята Пасхи. Так як наша паска не буде піддаватися ніякої термічній обробці, щоб бути впевненими в якості продукту на 100%, приготуємо її з домашнього сиру, адже рецепт не такий і складний.
1. Насамперед заквасити молоко: додамо в тепле молоко сметану, розмішати і поставимо в тепле місце до сквашування. Краще робити це відразу в каструлі.
2. Коли молоко скисне, утворюється згусток і сироватка. Наріжемо згусток гострим ножем і поставимо каструлю на невеликий вогонь. Нагріваємо до тих пір, поки до каструльки не стане гаряче доторкнутися рукою.
3. Прибираємо каструлю з вогню, залишаємо масу годин на 8-10. Потім відкидаємо її на друшляк, застелений марлею, і даємо сироватці стекти протягом 1-2 годин.
4. Родзинки і курагу вимиємо, якщо вони дуже сухі - заллємо окропом хвилин на 5. Потім курагу або цукати наріжемо маленькими шматочками.
5. У сир додаємо сметану, ванільний і звичайний цукор і м'яке вершкове масло. Збиваємо все це блендером до кремоподібного стану.
6. Додаємо в сирну масу родзинки, Коран, цукати, перемішуємо.
7. Форму для паски застилає марлею в два шари, викладаємо в неї масу. Утрамбовуємо, разравниваем.
8. Ставимо форму в друшляк, а його - в глибоку тарілку. Зверху на паску ставимо прес (банку з водою). Все це переставляємо в холодильник на ніч.
От і все, наша паска готова. Дістаємо її з форми, викладаємо на красиву тарілку і прикрашаємо на свій розсуд. Світлого вам свята!
- Молоко домашнє - 3 L
- Крем - 250 грам(100 для закваски молока, 150 - в паску)
- Цукор - 2/3 склянки
- Ванільний цукор - 1, 5-2 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Ізюм, чорнослив, цукати - 150 грам (за смаком)
1. Насамперед заквасити молоко: додамо в тепле молоко сметану, розмішати і поставимо в тепле місце до сквашування. Краще робити це відразу в каструлі.
2. Коли молоко скисне, утворюється згусток і сироватка. Наріжемо згусток гострим ножем і поставимо каструлю на невеликий вогонь. Нагріваємо до тих пір, поки до каструльки не стане гаряче доторкнутися рукою.
3. Прибираємо каструлю з вогню, залишаємо масу годин на 8-10. Потім відкидаємо її на друшляк, застелений марлею, і даємо сироватці стекти протягом 1-2 годин.
4. Родзинки і курагу вимиємо, якщо вони дуже сухі - заллємо окропом хвилин на 5. Потім курагу або цукати наріжемо маленькими шматочками.
5. У сир додаємо сметану, ванільний і звичайний цукор і м'яке вершкове масло. Збиваємо все це блендером до кремоподібного стану.
6. Додаємо в сирну масу родзинки, Коран, цукати, перемішуємо.
7. Форму для паски застилає марлею в два шари, викладаємо в неї масу. Утрамбовуємо, разравниваем.
8. Ставимо форму в друшляк, а його - в глибоку тарілку. Зверху на паску ставимо прес (банку з водою). Все це переставляємо в холодильник на ніч.
От і все, наша паска готова. Дістаємо її з форми, викладаємо на красиву тарілку і прикрашаємо на свій розсуд. Світлого вам свята!