Хрустка картопляна соломка
(покроковий рецепт з фото)
Відмінною альтернативою чіпсів може стати хрустка картопляна соломка, приготована у фритюрі. Вам буде потрібно мінімум часу і зусиль для приготування цієї страви, тому спробуйте!
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати хрустку картопляну соломку, варіант легкого перекусу або закуски, яка стане ще однією альтернативою чіпсів. Таку соломку необхідно готувати в добре розігрітому фритюрі. Після того, як ви опустите картопля у фритюр, обов'язково його злегка перемішайте, тому що він має властивість опускатися на дно каструлі і злипатися. Ви можете зробити більш-менш хрусткі чіпси, в залежності від своїх уподобань.
- Картопля - 2-3 штук
- Сіль - За смаком
- Масло для фритюру - 1, 5-2 L
1. Картопля очистіть від шкірки і за допомогою терки натріть на тонкі смужки. Потім залийте їх холодною водою і залиште на 10 хвилин, щоб картопля віддав трохи крохмалю.
2. Злийте картопля і промийте через сито або друшляк. Потім викладіть його на паперовий рушник і добре промокніть зайву вологу.
3. Тим часом розігрійте фритюр на середньому вогні і невеликими порціями опустіть в нього картоплю. Обсмажуйте до золотистої скоринки протягом 2 хвилин.
4. Готову картоплю викладіть на паперовий рушник і посоліть за смаком. Смачного!