Рецепт Хрустка картопляна соломка фото

Хрустка картопляна соломка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Солоне

Відмінною альтернативою чіпсів може стати хрустка картопляна соломка, приготована у фритюрі. Вам буде потрібно мінімум часу і зусиль для приготування цієї страви, тому спробуйте!

У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати хрустку картопляну соломку, варіант легкого перекусу або закуски, яка стане ще однією альтернативою чіпсів. Таку соломку необхідно готувати в добре розігрітому фритюрі. Після того, як ви опустите картопля у фритюр, обов'язково його злегка перемішайте, тому що він має властивість опускатися на дно каструлі і злипатися. Ви можете зробити більш-менш хрусткі чіпси, в залежності від своїх уподобань.

  • Картопля - 2-3 штук
  • Сіль - За смаком
  • Масло для фритюру - 1, 5-2 L
хрустка картопляна соломка - фото крок 1
1. Картопля очистіть від шкірки і за допомогою терки натріть на тонкі смужки. Потім залийте їх холодною водою і залиште на 10 хвилин, щоб картопля віддав трохи крохмалю.
хрустка картопляна соломка - фото крок 2
2. Злийте картопля і промийте через сито або друшляк. Потім викладіть його на паперовий рушник і добре промокніть зайву вологу.
хрустка картопляна соломка - фото крок 3
3. Тим часом розігрійте фритюр на середньому вогні і невеликими порціями опустіть в нього картоплю. Обсмажуйте до золотистої скоринки протягом 2 хвилин.
хрустка картопляна соломка - фото крок 4
4. Готову картоплю викладіть на паперовий рушник і посоліть за смаком. Смачного!

Схожі рецепти