Рецепт Солодкий соус до м'яса фото

Солодкий соус до м'яса
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Журавлина
Веганські страви
На обід, Для дітей, На сніданок, Ситний сніданок, Швидкий сніданок
Соуси, До м'яса

Такий солодкий соус до м'яса не тільки доповнить смак страви, але й пожвавить його новими нотками. З журавлинним соусом ідеально гармонує телятина або качка. Спробуйте приготувати його за цим рецептом.

До м'яса існує величезна кількість соусів на будь-який смак, і ось один з них. Отже, дивіться, як приготувати солодкий соус до м'яса. Щоб він вийшов хорошим, дотримуйтесь всіх рекомендацій. Журавлинний соус також чудово доповнить смак качки або гуски. Більш того, в ньому можна маринувати м'ясо і потім смажити його на багатті або на грилі. До курки він не підійде, а ось до червоного м'яса - чудово.

  • Журавлина - 300 грам
  • Цукор - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
солодкий соус до м'яса - фото крок 1
1. Журавлина продається в будь-якому супермаркеті, тому приготувати з неї соус не важко. Такий журавлинний соус ідеально підійде до телятини або качці. Я завжди готую його, коли хочу побалувати домашніх і здивувати гостей.
солодкий соус до м'яса - фото крок 2
2. Ягоди беремо в залежності від кількості соусу. Наприклад, з 300 г журавлини виходить приблизно 250 г соусу. Отже, висипаємо її в каструлю або сотейник, заливаємо водою так, щоб покрило поверхню. Доводимо до кипіння і варимо, поки ягоди не розваряться.
солодкий соус до м'яса - фото крок 3
3. Цукор додаємо до смаку. Раджу не робити занадто солодким соус. Кислуватий, він краще доповнює смак м'яса.
солодкий соус до м'яса - фото крок 4
4. Сіль і перець теж додавайте на ваш смак. В середньому соус вариться близько 15 хвилин.
солодкий соус до м'яса - фото крок 5
5. Коли він буде готовий, розімніть ягоди товкачиком, а вже після - блендером до стану пюре. Потім я протираю ягоди через сито, знову викладаю в каструлю і доводжу до кипіння.
солодкий соус до м'яса - фото крок 6
6. Коли соус трохи охолоне, його можна подавати до м'яса або птиці.

Схожі рецепти