Солодкий соус до м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Такий солодкий соус до м'яса не тільки доповнить смак страви, але й пожвавить його новими нотками. З журавлинним соусом ідеально гармонує телятина або качка. Спробуйте приготувати його за цим рецептом.
До м'яса існує величезна кількість соусів на будь-який смак, і ось один з них. Отже, дивіться, як приготувати солодкий соус до м'яса. Щоб він вийшов хорошим, дотримуйтесь всіх рекомендацій. Журавлинний соус також чудово доповнить смак качки або гуски. Більш того, в ньому можна маринувати м'ясо і потім смажити його на багатті або на грилі. До курки він не підійде, а ось до червоного м'яса - чудово.
- Журавлина - 300 грам
- Цукор - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
1. Журавлина продається в будь-якому супермаркеті, тому приготувати з неї соус не важко. Такий журавлинний соус ідеально підійде до телятини або качці. Я завжди готую його, коли хочу побалувати домашніх і здивувати гостей.
2. Ягоди беремо в залежності від кількості соусу. Наприклад, з 300 г журавлини виходить приблизно 250 г соусу. Отже, висипаємо її в каструлю або сотейник, заливаємо водою так, щоб покрило поверхню. Доводимо до кипіння і варимо, поки ягоди не розваряться.
3. Цукор додаємо до смаку. Раджу не робити занадто солодким соус. Кислуватий, він краще доповнює смак м'яса.
4. Сіль і перець теж додавайте на ваш смак. В середньому соус вариться близько 15 хвилин.
5. Коли він буде готовий, розімніть ягоди товкачиком, а вже після - блендером до стану пюре. Потім я протираю ягоди через сито, знову викладаю в каструлю і доводжу до кипіння.
6. Коли соус трохи охолоне, його можна подавати до м'яса або птиці.