Соус чилі солодкий для курки
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати натуральний смачний соус, який замінить будь-які покупні? Тоді на замітку вам пропоную рецепт приготування соусу чілі солодкого для курки, який ідеально доповнить ваші страви.
Приготований соус чилі солодкий для курки в домашніх умовах можна використовувати в якості маринаду, заправки перед подачею або подавати до страви окремо. Такий соус можна зберігати в холодильнику, а при бажанні доповнити улюбленими спеціями або свіжою зеленню.
- Часник - 3 зубчики
- Перець чилі - 2 штуки
- Винний оцет - 125 мілілітрів
- Коричневий цукор - 125 грам
- Вода - 180 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Заголовок для палітурки - 1 Ст. Ложка
1. Для початку необхідно очистити часник і трохи його подрібнити. Перець чилі вимити, просушити і також нарізати. Щоб соус був більш гострим потрібно різати перець разом з насінням. Якщо хочете більш щадний смак, тоді акуратно очистити від насіння, промити, а потім подрібнити.
2. Далі необхідно відправити часник і перець в чашу блендера. Додати трохи солі і винний оцет. Збити на повільній швидкості до утворення однорідної маси. Рецепт приготування соусу чілі солодкого для курки можна трохи варіювати - змінюючи кількість часнику і перцю за смаком.
3. Отриману масу перелити в невелику каструлю і відправити на вогонь, додавши частину води. Після закипання всипати коричневий цукор. Зменшити вогонь до мінімуму і варити близько 10 хвилин.
4. Тепер соус можна спробувати і при необхідності розбавити ще водою. Уварити ще трохи. Окремо в невеликій кількості води розвести кукурудзяну муку до стану пасти. Додати в соус і варити ще близько 10 хвилин.
5. Соус можна зняти з вогню і остудити.
6. Соус чилі солодкий для курки в домашніх умовах готовий. Після приготування курки таким соусом можна полити ще гарячу птицю. Також в нього можна додати подрібнену свіжу зелень і подавати окремо до будь-якої страви з курки.