Соління грибів на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Солоні гриби - традиційна страва російської кухні (особливо в зиязикай період). Їх можна використовувати в салатах, пирогах, як гарнір і як ідеальну закуску. Так що в сезон грибів запасіться!
Існує два основних способи приготування консервованих грибів: marinovanie і солончаки. Мариновані гриби готують з сіллю і оцтом (а іноді і з цукром), тоді як солоні просто з сіллю. Спеції можуть варіюватися, але найчастіше використовуються часник, кріп, чорний перець горошком і лавровий лист.
- Грузді свіжі - 5 кілограм
- Вода для кип'ятіння - 3 L
- Сіль для кип'ятіння - 1 Ст. Ложка
- Вода для розсолу - 2 L
- Сіль для розсолу - 4 Ст. Ложки
- Часник - 6 зубчиків
- Лавровий лист - 6 штук
- Кріп свіжий - 1 пучок
- Чорний перець горошком - 2 чайних ложки
1
Почистіть і промийте свіжі гриби під холодною проточною водою. Великі гриби розріжте на 3-4 частини.
2
Складіть гриби в каструлю, залийте холодною водою, додайте трохи солі, доведіть до кипіння і кип'ятіть на середньому вогні 30 хвилин.
3
Поки гриби киплять, в іншій каструлі змішайте воду з 2 ст. L. Солі, доведіть до кипіння, потім зніміть каструлю з плити.
4
Через 30 хвилин з відварених грибів злийте воду, обполосніть гриби спочатку холодною водою, а потім окропом.
5
У літрові банки укладіть шарами: нарізаний кріп, часник, потім гриби (щільніше), знову кріп, часник і так далі, поки не заповните банку доверху.
6
Доведіть солону воду майже до кипіння, залийте гриби, накрийте банки нещільно кришками і дайте охолонути до кімнатної температури.
7
Остигнули банки з грибами закрийте кришками герметично і поставте в холодильник. Через 4 дня солоні гриби будуть готові до вживання.