Ікра з грибів на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Грибна ікра - це смачна і популярна заготовка на зиму. Витративши трохи часу на її приготування, взимку ви приємно здивуєте своїх рідних і друзів дивовижної закускою або доповненням до гарніру.
Грибна ікра - одна з кращих популярних закусок. Але їсти ікру можна не тільки в сезон грибів, але і взимку, якщо приготувати її про запас. Щоб приготувати смачну ікру з грибів на зиму, доведеться трохи попрацювати, але зате у вас буде відмінна закуска або начинка для пирогів. Для такої ікри підходять будь-які гриби, але сама ароматна і смачна виходить з опеньків. Дотримуйтесь порад в рецепті, і у вас буде відмінна грибна ікра взимку.
- Опеньки свіжі - 2, 5 кілограма
- Морква - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Рослинна олія - 2 склянки
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Часник - 5 зубчиків
- Оцтова есенція 70% - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
Опеньки необхідно добре перебрати і варити близько 30-40 хвилин в підсоленій воді. Потім воду зливаємо.
Поки варяться гриби, займемося овочами: перекрутити на м'ясорубці очищені моркву і цибулю.
Казань nalivaem 1 стакан рослинного масла і перекладаємо перекручені овочі. Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин.
Гриби теж подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, додаємо їх в казан до овочів. Туди ж додаємо другий стакан рослинного масла, перець і сіль (за смаком).
Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні, періодично помішуючи, 1, 5 годину. Для 10 хвилин до закінчення готування, додаємо оцет, все перемішуємо. Розкладаємо готову ікру в стерилізовані банки, закриваємо кришками.