Ікра з грибів на зиму

Ікра з грибів на зиму
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 2 г. 30 хв.
грибна ікра — це смачна і популярна заготовка на зиму. Витративши трохи часу на її приготування, взимку ви приємно здивуєте своїх рідних і друзів дивовижної закускою або доповненням до гарніру.

опис приготування:

грибна ікра — одна з кращих популярних закусок. Але їсти ікру можна не тільки в сезон грибів, але і взимку, якщо приготувати її про запас. Щоб приготувати смачну ікру з грибів на зиму, доведеться трохи попрацювати, але зате у вас буде відмінна закуска або начинка для пирогів. Для такої ікри підходять будь-які гриби, але сама ароматна і смачна виходить з опеньків. Дотримуйтесь порад в рецепті, і у вас буде відмінна грибна ікра взимку.

  • опеньки свіжі— 2,5 кілограма
  • морква— 2 штуки
  • Ріпчаста цибуля— 3 штуки
  • Рослинна олія— 2 склянки
  • Чорний мелений перець— 1 Чайна ложка
  • часник— 5 зубчиків
  • оцтова есенція 70%  — 1 Чайна ложка
  • сіль— 1 Чайна ложка(за смаком)
Ікра з грибів на зиму - фото крок 1 Опеньки необхідно добре перебрати і варити близько 30-40 хвилин в підсоленій воді. Потім воду зливаємо.

Ікра з грибів на зиму - фото крок 2 Поки варяться гриби, займемося овочами: перекрутити на м'ясорубці очищені моркву і цибулю.

Ікра з грибів на зиму - фото крок 3 Казань nalivaem 1 стакан рослинного масла і перекладаємо перекручені овочі. Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин.

Ікра з грибів на зиму - фото крок 4 Гриби теж подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, додаємо їх в казан до овочів. Туди ж додаємо другий стакан рослинного масла, перець і сіль (за смаком).

Ікра з грибів на зиму - фото крок 5 перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні, періодично помішуючи, 1,5 годину. для 10 хвилин до закінчення готування, додаємо оцет, все перемішуємо. Розкладаємо готову ікру в стерилізовані банки, закриваємо кришками.

Схожі рецепти

Соління грибів на зиму

Соління грибів на зиму

Солоні гриби - традиційна страва російської кухні (особливо в зимовий період). Їх можна використовувати в салатах, пирогах, як гарнір і як ідеальну закуску. Так що в сезон грибів запасіться! опис приготування: Існує два основних способи приготування консервованих грибів: marinovanie і солончак...

читати далі
Солянка без грибів на зиму

Солянка без грибів на зиму

Тушковану в томаті капусту в нашій родині люблять все. Бачили б ви, з яким задоволенням уплітає її мій чоловік після важкого трудового дня! І ніякого м'яса не потрібно! Пропоную приготувати її і вам! опис приготування: Солянку на зиму я почала готувати кілька років тому, виявилося, що це дуже ...

читати далі
Ікра з кабачків як в магазині на зиму

Ікра з кабачків як в магазині на зиму

З дитинства багатьом знайомий смак кабачкової ікри зі скляної банки. Ця смачна закуска не раз виручала бідного студента, щоб протриматися до стипендії. Давайте приготуємо таку ікру з кабачків самі. опис приготування: Магазинну кабачкову ікру легко дізнатися за смаком пасерувати овочів. Яскраві...

читати далі
Ікра з кабачків на зиму проста

Ікра з кабачків на зиму проста

Заготовки на зиму - це справа корисна і потрібна, вони стануть в нагоді всім. Можна відкрити баночку такої і поласувати в будь-який час. Розповім про рецепт, як приготувати ікру з кабачків на зиму просту. опис приготування: Є безліч варіантів приготування домашньої кабачкової ікри. Навіть якщо...

читати далі
Ікра з кабачків на зиму

Ікра з кабачків на зиму

Заготовки на зиму роблять з літа, коли всі фрукти і овочі стиглі, доступні за ціною. Рецепт цієї страви знаком всім ще з радянських часів. розповім вам, як приготувати ікру з кабачків на зиму. опис приготування: Ікрою можна насолоджуватися круглий рік. Ви можете закупорити її на зиму або збері...

читати далі