Рецепт Ікра з грибів на зиму фото

Ікра з грибів на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Гриби
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки

Грибна ікра - це смачна і популярна заготовка на зиму. Витративши трохи часу на її приготування, взимку ви приємно здивуєте своїх рідних і друзів дивовижної закускою або доповненням до гарніру.

Грибна ікра - одна з кращих популярних закусок. Але їсти ікру можна не тільки в сезон грибів, але і взимку, якщо приготувати її про запас. Щоб приготувати смачну ікру з грибів на зиму, доведеться трохи попрацювати, але зате у вас буде відмінна закуска або начинка для пирогів. Для такої ікри підходять будь-які гриби, але сама ароматна і смачна виходить з опеньків. Дотримуйтесь порад в рецепті, і у вас буде відмінна грибна ікра взимку.

  • Опеньки свіжі - 2, 5 кілограма
  • Морква - 2 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 3 штуки
  • Рослинна олія - 2 склянки
  • Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
  • Часник - 5 зубчиків
  • Оцтова есенція 70% - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
ікра з грибів на зиму - фото крок 1
Опеньки необхідно добре перебрати і варити близько 30-40 хвилин в підсоленій воді. Потім воду зливаємо.
ікра з грибів на зиму - фото крок 2
Поки варяться гриби, займемося овочами: перекрутити на м'ясорубці очищені моркву і цибулю.
ікра з грибів на зиму - фото крок 3
Казань nalivaem 1 стакан рослинного масла і перекладаємо перекручені овочі. Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин.
ікра з грибів на зиму - фото крок 4
Гриби теж подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, додаємо їх в казан до овочів. Туди ж додаємо другий стакан рослинного масла, перець і сіль (за смаком).
ікра з грибів на зиму - фото крок 5
Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні, періодично помішуючи, 1, 5 годину. Для 10 хвилин до закінчення готування, додаємо оцет, все перемішуємо. Розкладаємо готову ікру в стерилізовані банки, закриваємо кришками.

Схожі рецепти