Соління оселедця
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, серед нас мало тих, хто не любить їсти оселедець. У цьому рецепті я розповім вам, як засолити оселедець в домашніх умовах без особливих зусиль. Така закуска стане доречною на будь-якому столі.
Така оселедець відмінно підійде і на обід, і на вечерю, а яке свято без оселедця? !
Така закуска відмінно підійде до вареної картоплі і квашеній капусті і допоможе душевно посидіти з вашою родиною або друзями.
Смачного!
- Оселедець - 7 штук
- Сіль - 1 кілограм
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чорний перець і гвоздика - За смаком
1
Тушку кожної рибини ретельно помийте, позбудьтеся від нутрощів, голови і скелета.
2
Кожне отримане філе порізати на шматочки.
3
Виберіть посуд для засолювання, покладіть в неї шматочки риби (нещільно) так, щоб розсіл проник всюди.
4
Для приготування розсолу змішайте кип'ячену воду і сіль з розрахунку на літр води 170 г солі.
5
Залийте розсолом рибу, накрийте кришкою і приберіть на 1 день в холодильник.
6
Через день дістаньте оселедець і промийте її від старого розсолу.
7
Готуємо новий, м'якший розсіл. Змішайте кип'ячену воду з сіллю з розрахунку 1 літр на 100 г солі. Крім цього, додайте перець і гвоздику за смаком.
8
Складіть шматочки оселедця в банку, залийте їх отриманим розсолом. Банку закрийте і приберіть в холодильник на 7-8 днів.