Соєвий майонез
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви на дієті і шукаєте заміну звичайному майонезу для салатів або бутербродів, тоді розповім, як приготувати соєвий майонез. Роблю його на основі соєвого молока, кукурудзяної муки і оливкового масла.
Не радять готувати велику порцію майонезу, якщо він не буде використовуватися відразу, адже зберігати його можна в холодильнику в банку з кришкою близько 3 днів. Готовий майонез підійде для заправки салатів, для бутербродів, для запіканки або різноманітної випічки.
- Соеве молоко - 300 мілілітрів
- Заголовок для палітурки - 4 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки (або лимонний сік)
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком (гірчиця в зернах, чорний перець горщиком)
1. У миску всипте 4 столові ложки кукурудзяного борошна.
2. В сотейник налейте 150 мілілітрів молока і відправте його на вогонь, доведіть до кипіння.
3. Час, що залишився молоко влийте в миску до кукурудзяного борошна.
4. Гарненько перемішайте холодне молоко з борошном, постарайтеся, щоб не було грудочок.
5. Коли молоко в сотейнику починає закипати, влийте до нього другу частину молока з кукурудзяною мукою.
6. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть на слабкому вогні до утворення густої маси без грудочок.
7. У ступку викладіть зерна гірчиці і перець горошком, додайте сіль.
8. Подрібніть гарненько суміш, щоб вийшло близько 1, 5 столових ложок спецій.
9. Перекладіть вміст сотейника (молоко з борошном) в чашу блендера і остудіть. Влийте лимонний сік або яблучний оцет, а також додайте мед.
10. Гарненько перемішайте міксером кілька секунд.
11. Викладіть до майонезу отримані спеції з сіллю.
12. Ретельно перемішайте майонез і спеції, щоб вийшла однорідна суміш. Зберігайте майонез в холодильнику або їжте відразу.