Сочевиця з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Смачне, корисне і ситне блюдо з червоної сочевиці з курячим фаршем! Сочевиця містить величезну кількість корисних речовин, тому настійно рекомендую включати її в сімейне меню.
Цю страву можна приготувати і з зеленою сочевицею. На відміну від червоної вона краще тримає форму, але процес приготування займе більше часу. Зелену сочевицю необхідно попередньо замочити на кілька годин, як горох і готувати трохи довше. За властивостями вони однаково корисні! Адже зелена сочевиця - це всього лише недостиглі зерна. Розповім вам, як приготувати сочевицю з фаршем.
- Сочевиця червона - 500 грам
- Фарш курячий - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Сочевицю ретельно промийте кілька разів до чистої води.
На сковороді з високими бортиками або в сотейнику розтопіть вершкове масло і обсмажте нарізаний шматочками цибулю.
Додайте фарш і обсмажте з цибулею до готовності, сіль за смаком.
Додайте томатну пасту і тушкуйте ще пару хвилин.
Викладіть сочевицю і залийте водою.
Вода повинна покривати сочевицю приблизно на 1 см. Вище. Додати сіль за смаком. Після закипання готуйте на повільному вогні 15-18 хвилин.
Смачне і корисне блюдо готове!
Смачного!