Сніданок «Поросята»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Для прикраси новорічного столу пропоную вам дуже смачну закуску з варених яєць, оформлених у вигляді символу року - Свині. Яскрава, оригінальна, трохи забавна - вона сподобається і дітям, і дорослим!
Опис приготування:
Пропоную приготувати закуску"Поросята" і прикрасити нею свій святковий стіл. Яйця для пікантності нафаршіруем, начинка може бути найрізноманітніша, у мене обсмажені гриби з цибулею. Інгредієнти прості, витрати мінімальні, а результат дуже гідний! Таких поросят можна подати самостійно або використовувати для прикраси салатів. Сподіваюся ідея вам сподобається!
- Яйце - 3 штуки (варене)
- Буряк - 1 штука (варена)
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Гриби - 30 грам (будь-які)
- Майонез - 20 грам
- Перець чорний горошком - 6 штук (для прикраси)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Заздалегідь відваріть до готовності одну буряк середнього розміру. Відваріть круто яйця і остудіть.
Яйця очистіть від шкаралупи, намагаючись не пошкодити їх.
Буряк очистіть, наріжте невеликими шматочками і складіть в глибоку миску.
Залийте буряк окропом і опустите в цю ж миску очищені яйця, вони повинні бути повністю покриті. Залиште яйця мінімум на 20-30 хвилин. Чим довше тримати яйця в воді, тим більш насиченим вийде колір.
Пофарбовані яйця вийміть і обсушити. Я протримала їх в воді близько 2 годин і ось такий вийшов результат.
Ножем акуратно зріжте частину яйця як на фото.
Ложечкою вийміть жовток, намагаючись не пошкодити білок.
Додайте до жовтків обсмажені до готовності гриби з цибулею. Гриби можна взяти будь-які, у мене були заморожені печериці.
Додайте до начинки майонез, сіль і перець за смаком. Перемішайте, розтираючи жовтки до однорідного стану.
Наповніть яйця готової начинкою.
Переверніть яйця начинкою вниз. З зрізаного раніше пофарбованого білка виріжте ножем вушка у вигляді трикутника, п'ятачки і хвостики. Очки зробіть з перцю горошком. П'ятачок, щоб тримався, змастіть з одного боку злегка начинкою або майонезом. Вушка і хвостик вставте в подовжній отвір, зроблене ножем.
Сніданок & поросят" готова. Можна подавати її до столу. Смачного!