Холодець «Поросята»
(покроковий рецепт з фото)
Готуємо холодець з веселими поросятами!
Такий холодець я готувала в мультиварці, але його прекрасно можна зварити в звичайній каструлі. Тільки варити потрібно на самому мінімальному вогні, щоб він вийшов прозорим. Без цієї страви не обходиться жоден святковий стіл в Новий Рік. Подавайте цих веселих, кумедних поросят з хріном, гірчицею, кетчупом. І ще один секрет. Я не люблю, коли на холодець лежить застиглий жир. Тому ставлю каструлю з бульйоном в холод. Коли жир застигне, знімаю його. У каструлі залишається один прозорий бульйон. Їм заливаю м'ясо і холодець у мене завжди прозорий, як сльоза.
- Свиняча ніжка - 400 грам
- Яловича грудинка - 400 грам
- Куряча гомілка - 500 грам
- Вода - 2, 3 L
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйця - 6 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець горошком - 4-5 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сосиска - 1 штука
- Петрушка - 2 грами
Свинячу ніжку ретельно поскоблите і помийте, razrezhyte дві частини, щоб вона помістилася в каструлі. Яловичину також добре помийте.
Викладіть свинячу ніжку і яловичину в чашу мультиварки і налийте воду. Якщо у вас курячі гомілки домашніх супових курей, які варяться довго, то додайте їх до ніжки і яловичині. А якщо звичайний бройлер, то поки не кладіть.
Увімкніть мультиварку на режим "гасіння" . Через дві години приготування відкрийте каструлю.
Додайте в бульйон моркву, цибулину, лавровий лист і перець горошком. Продовжуйте варити ще 2, 5 години до готовності м'яса.
Коли ніжка і яловичина будуть практично готові, додайте помиті курячі гомілки. Холодець посоліть за смаком і варіть ще 30-40 хвилин. Після дістаньте відварне м'ясо з каструлі.
Штам бульйону.
Свинячі ніжки я викидаю. Якщо вам подобається можете залишити. Але я беру тільки яловичину і курку. Видаляю жир, плівки, кістки і шкірку. Залишаю тільки м'якоть, яку дрібно ріжу і розкладаю по тарілках.
У кожну тарілку кладу подрібнений часник.
Приготуйте "частини" для поросят. Зваріть яйця круто, охолодити і очистити. З сосисок зробіть п'ятачки, вушка і хвостики. З перцю горошком - глазки. Для прикраси з моркви виріжте квіточки.
Зберіть поросят за допомогою зубочистки і викладіть на м'ясо в тарілки. Прикрасьте холодець квіточками і петрушкою.
Залийте м'ясо з поросятами бульйоном і поставте в холод до повного застигання.
Холодець "поросята" готовий. Приємного апетиту і гарного Нового Року!