Рецепт Холодець «Поросята» фото

Холодець «Поросята»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Птах , Курка , Яловичина
На обід , На святковий стіл
Холодець
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Готуємо холодець з веселими поросятами!

Опис приготування:

Такий холодець я готувала в мультиварці, але його прекрасно можна зварити в звичайній каструлі. Тільки варити потрібно на самому мінімальному вогні, щоб він вийшов прозорим. Без цієї страви не обходиться жоден святковий стіл в Новий Рік. Подавайте цих веселих, кумедних поросят з хріном, гірчицею, кетчупом. І ще один секрет. Я не люблю, коли на холодець лежить застиглий жир. Тому ставлю каструлю з бульйоном в холод. Коли жир застигне, знімаю його. У каструлі залишається один прозорий бульйон. Їм заливаю м'ясо і холодець у мене завжди прозорий, як сльоза.

  • Свиняча ніжка - 400 грам
  • Яловича грудинка - 400 грам
  • Куряча гомілка - 500 грам
  • Вода - 2, 3 L
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Яйця - 6 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Перець горошком - 4-5 штук
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Сосиска - 1 штука
  • Петрушка - 2 грами
холодець
Свинячу ніжку ретельно поскоблите і помийте, razrezhyte дві частини, щоб вона помістилася в каструлі. Яловичину також добре помийте.
холодець
Викладіть свинячу ніжку і яловичину в чашу мультиварки і налийте воду. Якщо у вас курячі гомілки домашніх супових курей, які варяться довго, то додайте їх до ніжки і яловичині. А якщо звичайний бройлер, то поки не кладіть.
холодець
Увімкніть мультиварку на режим"Гасіння" . Через дві години приготування відкрийте каструлю.
холодець
Додайте в бульйон моркву, цибулину, лавровий лист і перець горошком. Продовжуйте варити ще 2, 5 години до готовності м'яса.
холодець
Коли ніжка і яловичина будуть практично готові, додайте помиті курячі гомілки. Холодець посоліть за смаком і варіть ще 30-40 хвилин. Після дістаньте відварне м'ясо з каструлі.
холодець
Штам бульйону.
холодець
Свинячі ніжки я викидаю. Якщо вам подобається можете залишити. Але я беру тільки яловичину і курку. Видаляю жир, плівки, кістки і шкірку. Залишаю тільки м'якоть, яку дрібно ріжу і розкладаю по тарілках.
холодець
У кожну тарілку кладу подрібнений часник.
холодець
Приготуйте"частини" для поросят. Зваріть яйця круто, охолодити і очистити. З сосисок зробіть п'ятачки, вушка і хвостики. З перцю горошком - глазки. Для прикраси з моркви виріжте квіточки.
холодець
Зберіть поросят за допомогою зубочистки і викладіть на м'ясо в тарілки. Прикрасьте холодець квіточками і петрушкою.
холодець
Залийте м'ясо з поросятами бульйоном і поставте в холод до повного застигання.
холодець
Холодець"Поросята" готовий. Приємного апетиту і гарного Нового Року!

Схожі рецепти