«Поросята» з висівками
(покроковий рецепт з фото)
Корисні, прості і веселі "поросята" стануть прекрасним доповненням до чаювання. Як приготувати "поросят" з висівками, добре знають мої дітки і часто беруть участь в їх приготуванні.
Неймовірно смачні, веселі і корисні "поросята" на ура розійдуться з чаєм і порадують око. Спробуйте приготувати "поросят" з висівками зі своїми дітками. Процес захоплюючий і цікавий, а головне - результат порадує вас і вашого малюка.
- Висівки - 50 грам
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Цукор - 150 грам
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 125 грам
- Сіль - 1 щіпка
У теплу воду (35-40° С) додайте сухі дріжджі, залиште на 10 хвилин.
В окремій ємності змішайте висівки з борошном, додайте олію, сіль і цукор. Після цього, коли дріжджі "заграли", відправляйте їх в борошняну суміш. Залиште тісто на расстойку протягом 40-50 хвилин.
Коли тісто "піднялося", розкачайте його в пласт товщиною в півсантиметра і виріжте склянкою гуртки, на яких зробіть невеликі надрізи.
В окремій ємності змішайте висівки з борошном, додайте олію, сіль і цукор. Після цього, коли дріжджі "заграли", відправляйте їх в борошняну суміш. Залиште тісто на расстойку протягом 40-50 хвилин.
Коли тісто "піднялося", розкачайте його в пласт товщиною в півсантиметра і виріжте склянкою гуртки, на яких зробіть невеликі надрізи.
По обидва боки загніть надрізи на себе. Так повинні вийти вушка майбутнього поросяти.
Для п'ятачка із залишків тіста зробіть невеликі коржі діаметром 2 см, защіпніте їх по краях. Одержаний п'ятачок з'єднайте з заготівлею. Для очей я використовувала родзинки.
Готові вироби викладайте на деко і залиште на 20 хвилин. Коли поросята трохи "підростуть", випікайте їх 30 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Готові вироби викладайте на деко і залиште на 20 хвилин. Коли поросята трохи "підростуть", випікайте їх 30 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.