Желе «Поросята»
(покроковий рецепт з фото)
Смачне сметанне желе з малиною. До Нового року хочеться приготувати щось незвичайне, підходяще за настроєм і тематикою свята. У рік свині можна зробити десерт у вигляді поросят. Просто і смачно!
Для желе, бажано, використовувати сиру малину, перетерту з цукром. Можна так само журавлину, калину або червону смородину взяти. Саме сира ягода дає ніжний рожевий колір, а проварений чекаємо - коричневий відтінок.
Для оформлення можна використовувати різні сухофрукти, горіхи, мармелад або приготувати кілька варіантів кольорового желе.
- Крем - 250 мілілітрів
- Малина перетерта з цукром - 5-6 Ст. Ложок
- Желатин - 10 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Мармелад - 3 штуки
- Ізюм - 2 штуки
Підготуємо інгредієнти.
З'єднуємо сметану з малиною. Малина сира, перетерта з цукром.
Перемішуємо і коригуємо колір. Після додавання желатину заготовка стане трохи світліше, тому додайте малини трохи більше, щоб колір вийшов яскравішою.
Масу підігріваємо до 35 ° С
Масу підігріваємо до 35 ° С
Желатин заливаємо гарячою водою (80 ° С) і перемішуємо до повного розчинення.
Розтанув желатин через ситечко переливаємо в піалу зі сметаною і малиною. Перемішуємо.
Розливаємо желе по формах і ставимо в холодильник на 25-30 хвилин.
Так само, наливаємо трохи желе в піалу. Пізніше це желе будемо використовувати для оформлення.
Так само, наливаємо трохи желе в піалу. Пізніше це желе будемо використовувати для оформлення.
Можна зробити ще трохи малинового желе. Теж для оформлення. Пробувала зробити п'ятачки з цього желе і з готового мармеладу.
Другий варіант простіше і швидше, на ньому і зупинилася. Але, з малинового желе теж виходить.
Другий варіант простіше і швидше, на ньому і зупинилася. Але, з малинового желе теж виходить.
Желе застигло, виймаємо його з формочок і ставимо на плоску тарілку або блюдо.
Мармелад розрізаємо, робимо в ньому отвори і кладемо на желе.
Ось чого вони хочуть, яке в маленькому блюдечку, razrezaem з 10 частин. (ріжемо як пиріг, трикутними шматочками). Додаємо вушка, як на фото.
Очі зі сметани і шматочка родзинок, а язички з малинового желе.
Поросята готові.
Пригощайтеся!