Булочки «Поросята»
(покроковий рецепт з фото)
Булочки з сосискою з ніжного листкового тіста, приготовані у вигляді кумедних поросят. Можна приготувати булочки "поросята" для дитячого свята або для новорічного столу 2019. Актуально і смачно!
Трохи кумедні ароматні домашні булочки сподобаються і дітям, і дорослим. Приготувати їх можна як з листкового тіста, так і зі звичайного здобного дріжджового, яке підходить для подібної випічки. Тісто можна приготувати самим або використовувати готове магазинне. У будь-якому випадку виходить не тільки оригінальне блюдо, у вигляді символу прийдешнього року Свині, але і смачне. Готується дуже просто і досить швидко. Спробуйте!
- Листкове тісто - 500 грам (дріжджове)
- Сосиски - 4 штуки
- Яйце - 1 штука
- Ізюм - 32 штук
Підготуйте всі інгредієнти. Тісто заздалегідь розморозити при кімнатній температурі.
Сосиски розрізати навпіл і зріжте краю, вони знадобляться для прикраси.
Тісто розкачати в одному напрямку і наріжте смужками, повинно вийти 8 штук, шириною відповідної ширині половини сосиски.
Покладіть половинку сосиски на край смужки.
Поверніть рулетик і розріжте його навпіл.
Поставте місцем розрізу вгору. Вийдуть дві булочки. Таким чином повинно вийти з 8 смужок тесту 16 булочок. Рукою притисніть трохи тісто навколо сосиски, щоб вона виступала вгору.
Перекладіть заготовки на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком. Змастіть кожну жовтком, змішаним з 1 немає. L. Води або молока.
Обрізані краї сосисок наріжте на 32 четвертинки і покладіть їх на булочки, імітуючи вушка. Родзинками зробіть очі. У сосисках видавіть дірочки, щоб вийшли п'ятачки.
Випікайте при 180 градусах близько 20 хвилин. Булочки "поросята" готові.
Дайте їм трохи охолонути і подавайте до столу. Смачного!