Смажений скат
(покроковий рецепт з фото)
У деяких країнах ската зовсім не їдять, а лише використовують для приготування добавок, у нас же - це справжній делікатес. Якщо ви не знаєте, як приготувати смаженого ската, поділюся простим рецептом.
Рибку можна запекти в духовці або обсмажити на сковороді. Готується скат дуже швидко: вистачить всього 1-2 хвилин на кожну сторону. Подавайте рибку трохи після, щоб вона охолола. Смачно їсти ската з овочами або просто так. Використовуйте будь-які спеції за смаком.
- Філе укіс - 400 грам
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Лимон - 2 скибочки
- Петрушка - 2 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
1. Промийте під проточною водою філе, умочіть паперовими рушниками.
2. Посоліть і поперчіть філе з двох сторін, додайте каррі.
3. Ретельно натріть спеціями і розріжте філе середніми шматочками.
4. Розігрійте сковороду з оливковою олією на середньому вогні, покладіть в сковороду шматочки філе ската.
5. Обсмажте рибу з кожного боку по 1 хвилині. Промийте петрушку і поріжте. Прикрасьте блюдо зеленню і лимоном, подавайте до столу.